Φροντίζουν με βάρδιες τον γέρικο αδέσποτο σκυλάκο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 19:47

Φροντίζουν με βάρδιες τον γέρικο αδέσποτο σκυλάκο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Την ιστορία του ηλικιωμένου αδέσποτου σκυλάκου που ζει εδώ και 17 χρόνια στην περιοχή της Νέας Σμύρνης μάθαμε από τον Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο το πώς οι φιλόζωοι, που νοιάζονται γι’ αυτό το πλάσμα, με βάρδιες τον φροντίζουν μετά τον τραυματισμό του από αυτοκίνητο καθώς η ελεύθερη φύση του αντιδρά σε κάθε μορφή εγκλεισμού.

 

Σε πινακίδες τις οποίες τοποθέτησαν στο αγαπημένο του παρτέρι όπου τον έχουν δεμένο εξηγούν ότι ο Ρόκυ ή Βουνό ή Αρκούδος (καθώς έχει πολλά ονόματα) έχει σπάσει το πόδι του, ακολουθεί αγωγή, του δίνουν φάρμακα, τον ταΐζουν συστηματικά και απαγορεύεται να τρώει κόκκαλα, ψωμιά και άλλες ακατάλληλες για την υγεία του τροφές, ενώ ζητούν κανείς να μην τον λύσει μέχρι το σκυλί να γίνει καλά.

Οι πινακίδες που ενημερώνουν για την κατάσταση του ζώου.

Ο κ. Λιβάνης, που μίλησε στο www.zoosos.gr, επισημαίνει γράφοντας στο facebook ότι αυτό το νοιάξιμο γι’ αυτό το πλάσμα είναι μια αχτίδα πολιτισμού, μια ανάσα ανθρωπιάς. Συγκεκριμένα εξηγεί: «Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, εδώ και κάποιο διάστημα, κατατίθεται περίσσευμα ανθρωπιάς κι ευαισθησίας και μάλιστα σε καιρούς που μάλλον έχουν εξωθήσει στον ατομοκεντρισμό και στην απάθεια, είτε διότι η προσωπική επιβίωση τέθηκε σε προτεραιότητα, είτε επειδή μούδιασαν οι αισθήσεις από την γενικότερη αχλή γκρίζου και τη μελλοντική απροσδιοριστία.

Ένας γερασμένος σκυλάκος, γέννημα θρέμμα της πλατείας κι άοκνος παρατηρητής 17 χρόνων ιστορίας της, τραυματίστηκε από αμάξι. Η αποκατάστασή του σε κλειστό χώρο δεν τελεσφόρησε, μια και σκόνταφτε στην ελεύθερη φύση του που αρνείτο να κλειστεί, τώρα στα γεράματα, σε 4 τοίχους όπως εκείνη των ανθρώπινων φίλων του.

Έτσι μια ομάδα από περίοικους, από εκείνους που μεγάλωσαν κοντά στα γαβγίσματά του, κράτησε τον μορφονιό σε ένα από τα αγαπημένα του παρτέρια πάνω στην πλατεία, παρέχοντάς του περίθαλψη, στοργή και προστασία, με 4ωρες βάρδιες, δίπλα του στο άλγος, κοντά του στα χρόνια που όλα μοιάζουν πιο βαριά και δύσκολα. Αχτίδες πολιτισμού, ανάσες ελπίδας!» καταλήγει ο κ. Λιβάνης.

 www.zoosos.gr



00 inkefalonia general ad 300X250