Ο καφές το... φυσικό Βιάγκρα!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 14:01

Ο καφές το... φυσικό Βιάγκρα!

Οι άνδρες που πίνουν ένα ή δύο κούπες καφέ την ημέρα είναι λιγότερο πιθανό να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΥ, μία κούπα στιγμιαίου καφέ περιέχει περίπου 100 mg καφεΐνης, ενώ μια κούπα καφέ φίλτρου περιέχει περίπου 140 mg. Ένα φλιτζάνι τσάι και ένα κουτάκι κόκα κόλα περιέχουν 75mg και 40mg, αντιστοίχως. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έπιναν μεταξύ 85 mg και 170 mg καφεΐνης ημερησίως είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ανικανότητα από εκείνους που δεν έπιναν καθόλου.

Ακόμα και οι άνδρες που ήταν υπέρβαροι, παχύσαρκοι ή είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση - γνωστοί παράγοντες κινδύνου για τη στυτική δυσλειτουργία - ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από το πρόβλημα, αν έπιναν ένα ή δύο κούπες την ημέρα.

Οι επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, διαπίστωσαν ότι η καφεΐνη προκαλεί μια σειρά από επιδράσεις που βοηθούν τις αρτηρίες του πέους να "χαλαρώσουν", αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος. Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από σχεδόν 4.000 άνδρες, όπου αξιολόγησαν την ποσότητα του καφέ, του τσαγιού και των αναψυκτικών που κατανάλωναν κατά μέσο όρο ανά ημέρα.

«Είδαμε μείωση του επιπολασμού της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες που ήταν παχύσαρκοι, υπέρβαροι και υπερτασικοί, αλλά δεν είδαμε καμία ευεργετική επίδραση σε όσους έπασχαν από διαβήτη", ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Ντέιβιντ Λόπεζ ενώ προσέθεσε ότι "Ο διαβήτης είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες κινδύνου για τη στυτική δυσλειτουργία, έτσι αυτό δεν ήταν έκπληξη».

Ο καφές έχει ήδη συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών και έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από την άνοια, τον διαβήτη τύπου 2, ακόμα και τον καρκίνο του δέρματος. Υπεύθυνη για τα οφέλη αυτά είναι η καφεΐνη, που βρίσκεται στους κόκκους του καφέ.

Πηγή: news.gr




00 inkefalonia general ad 300X250