Γιατί ο Τζέιμς Μποντ θα είχε σκοτωθεί μέσα στα πρώτα επτά λεπτά του «Skyfall»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 07:58

Γιατί ο Τζέιμς Μποντ θα είχε σκοτωθεί μέσα στα πρώτα επτά λεπτά του «Skyfall»

Πόσες φορές έχουμε πει από μέσα μας, βλέποντας μια ταινία, «έλα τώρα, αυτά δεν γίνονται!». Μια ομάδα γιατρών, σε συνεργασία με ένα κινηματογραφικό περιοδικό, αποπειράθηκαν να εξετάσουν κάποιες δημοφιλείς περιπέτειες προκειμένου να δουν κατά πόσο οι πρωταγωνιστές τους έπρεπε στην πραγματικότητα να έχουν πεθάνει.

Το βρετανικό περιοδικό «Total Film» ζήτησε τη γνώμη μιας ιατρικής ομάδας για την πρόσφατη περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, Skyfall. Το ερώτημα είναι «ο Μποντ θα επιζούσε ή όχι μετά από τόσους τραυματισμούς;»

Ε λοιπόν, η απάντηση είναι «όχι»: οι γιατροί αποφάνθηκαν πως ο Μποντ αψηφά κάθε γνωστό νόμο της ανθρώπινης φυσιολογίας κι ιατρικής.

Ιδού η λίστα με τους τραυματισμούς και τα υπόλοιπα δεινά που υφίσταται ο Μποντ στο Skyfall, χωρίς –παραδόξως- να σκοτώνεται:

7ο λεπτό της ταινίας: ο Μποντ δέχεται σφαίρα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Ακόμη κι αν κατάφερνε να επιζήσει από την ραδιενέργεια που εκλύεται από την σφαίρα, είναι πιθανό μετά από λίγο καιρό να είχε αυξημένες πιθανότητες να πεθάνει από καρκίνο.

12ο λεπτό της ταινίας: ο Μποντ πέφτει από 80 μέτρα ύψος, από την οροφή ενός τρένου μέσα σε ένα ποτάμι, αφού έχει δεχτεί πυροβολισμό. Ένα τέτοιο άλμα θα του δημιουργούσε κατάγματα στο αυχένα ή θα έσπαγε την σπονδυλική στήλη. Χώρια ο κίνδυνος πνιγμού αφού θα έχανε τις αισθήσεις του...

https://www.youtube.com/watch?v=eZ_Ki2yfkKQ

31ο λεπτό της ταινίας: ο Μποντ αφαιρεί μόνος του μια σφαίρα από τον ώμο του. Μια τέτοια επέμβαση ενέχει κίνδυνο μαζικής αιμορραγίας, βλαβών στα νεύρα και στους μυς καθώς και τεράστιο κίνδυνο μόλυνσης.

120ο λεπτό της ταινίας: η υποβρύχια μάχη του Μποντ σε μια παγωμένη λίμνη είναι εξαιρετικά πιθανό να τον σκότωνε, καθώς η πάλη μέσα σε παγωμένο νερό απαιτεί ταχεία χρήση του οξυγόνου από τον οργανισμό και έτσι είναι απίθανο ότι θα μπορούσε να βγει εγκαίρως στην επιφάνεια.

Ο Μποντ δεν είναι ο μοναδικός ο οποίος στην αληθινή ζωή δεν είχε καμία ελπίδα επιβίωσης. Ο «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» Μπρους Γουίλις θα έπρεπε κι αυτός, στην πρώτη από τις πέντε ταινίες της σειράς Die Hard, να έχει σκοτωθεί. Ο ήρωας της ταινίας, ο αστυνομικός Τζον Μακλέιν στην αρχή της ταινίας χάνει τα παπούτσια του και αναγκάζεται να πατάει ξυπόλυτος πάνω σε γυαλιά από μια βιτρίνα που έχει σπάσει. «Η αιμορραγία από τα πέλματά του σε συνδυασμό με την απώλεια αίματος από το τραύμα στον ώμο του [στη μέση της ταινίας δέχεται μια σφαίρα] δημιουργεί μια πολύ άσχημη κατάσταση», λένε οι γιατροί που ισχυρίζονται πως και ο Μακλέιν θα έπρεπε να είχε πεθάνει.

Επίσης περίεργο είναι το πώς επέζησαν τόσο οι δύο ληστές Μαρβ και Χάρι (Ντάνιελ Στερν και Τζο Πέσι, αντίστοιχα), όσο και ο Κέβιν Μακάλιστερ (Μακόλεϊ Κάλκιν), ο μικρός πρωταγωνιστής της ταινίας Μόνος στο Σπίτι.

«Ο Μαρβ και ο Χάρι κανονικά θα έμεναν ανάπηροι και πιθανώς θα πέθαιναν από τα τραύματά τους πέντε ή έξι φορές έως ότου τελειώσει η ταινία, ενώ ο Κέβιν θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να έχει πεθάνει από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο 35ο λεπτό της ταινίας, όταν έπεσε από τα ράφια της βιβλιοθήκης», σύμφωνα με τους γιατρούς.

Αντιθέτως, αυτός που ίσως να τα κατάφερνε στην πραγματικότητα, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, είναι ο Ναυαγός Τομ Χανκς στην ταινία Cast Away –αρκεί, φυσικά, να επιζούσε από την πτώση του αεροπλάνου.

«Οι πιθανότητες θανάσιμου τραυματισμού όταν ένα αεροπλάνο υποστεί καταστροφική βλάβη είναι 76%», λένε οι ειδικοί. «Αν, όμως, επιζούσε κανείς, ασφαλώς και θα μπορούσε να αντέξει έτσι όπως το περιγράφει η ταινία, [δηλαδή επί τέσσερα χρόνια σε ένα νησί, έστω και απομονωμένο]», καταλήγει η ομάδα των γιατρών.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250