Πασχαλινό τσουρέκι με σοκολάτα (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 12:55

Πασχαλινό τσουρέκι με σοκολάτα (εικόνες)

Θέλετε αυτό το Πάσχα να φτιάξετε ένα τσουρέκι που είναι από τη μία γεμιστό με σοκολάτα αλλά παράλληλα πιο εύκολο και λίγο πιο υγιεινό από τα παραδοσιακά τσουρέκια; Αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Και δεν έχει καθόλου βούτυρο!

 

Υλικά

Για τη ζύμη

• 1/2 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά

• 230ml χλιαρό νερό

• 320γρ αλεύρι

• 1 κουτ. γλυκού αλάτι

• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση

• 100γρ nutella ή μερέντα

• 1 αυγό χτυπημένο αραιωμένο με 1 κουτ. σούπας νερό (για άλειμμα)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπωλ ρίχνετε τη ξερή μαγιά μέσα στο 1/4 του χλιαρού νερού που αναγράφεται στα υλικά (περίπου 60ml). Aφήστε το στην άκρη να μείνει για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Στο μεταξύ, στο μπωλ από το μίξερ σας ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε τη μαγιά και το αφήνετε να ζυμωθεί με το γάτζο για ζύμες περίπου 6-7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Το ζυμάρι θα πρέπει να κρατάει το σχήμα του, αλλά να κολλάει και λίγο.

Σκεπάστε το με μια πετσέτα και αφήστε το μέχρι να διπλασιαστεί (σε ζεστό μέρος) για περίπου 1 – 1μιση ώρα.

Μόλις διπλασιαστεί, το μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγετε σε ένα μεγάλο φύλλο με πάχος περίπου 2-3 εκατοστά.

Απλώνετε τη nutella σε όλο το φύλλο και αφήνετε ένα περιθώριο 3 εκατοστών από τις άκρες. (Αν η nutella είναι πολύ κρύα και σκληρή, τότε μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα για να είναι πιο εύκολη στη διαχείριση).

pasxalino-tsoureki-me-sokolata-1.jpg

Τυλίγετε το φύλλο σε ένα ρολό και το μεταφέρετε στο ταψί που θα ψηθεί (το οποίο θα πρέπει να έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ή πατάκι σιλικόνης)

pasxalino-tsoureki-me-sokolata-2.jpg

Το κόβετε στη μέση

pasxalino-tsoureki-me-sokolata-3.jpg

Και το διπλώνετε ώστε να μοιάζει με μια μονή πλεξούδα. Φροντίστε να σφίξετε καλά την άκρη και να τη διπλώσετε προς τα κάτω.

pasxalino-tsoureki-me-sokolata-4.jpg

pasxalino-tsoureki-me-sokolata-5.jpg

Με ένα πινέλο απλώνετε το μίγμα αυγού-νερού πάνω στο τσουρέκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά ανεβάζετε το φούρνο στους 200 και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά ακόμα. 
(Όταν ανεβάσετε τη θερμοκρασία του φούρνου προσέξτε μην πάρει υπερβολικό χρώμα!)

Καλό Πάσχα!

*Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από το Inspiredbycharm




00 inkefalonia general ad 300X250