Υπέροχο κέικ βανίλιας με γέμιση Nutella

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 13:58

Υπέροχο κέικ βανίλιας με γέμιση Nutella

Μια συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι. Ένα υπέροχο Κέικ βανίλιας με γέμιση Nutella που σίγουρα θα πρέπει να βιαστείτε να δοκιμάσετε γιατί δεν θα μείνει… ψίχουλο…

 
Υλικά

•1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις [+ λίγο επιπλέον για πασπάλισμα]

•4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

•2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

•1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

•μια πρέζα αλάτι

•225 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

•1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

•350 γρ. Nutella

Εκτέλεση 

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 23 X 13 εκ. περίπου.

2.Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη βανίλια να ενσωματωθούν.

 3.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτετε το μείγμα αυγών σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 

4.Χαμηλώστε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε και μείγμα αλευριού σταδιακά σε 3 παρτίδες. Συνεχίζετε για 1/2 λεπτό ακόμα μετά τη προσθήκη όλου του αλευριού για να ενσωματωθεί πλήρως.

5.Απλώνετε στη μακρόστενη φόρμα το 1/3 του μείγματος. Προσθέστε από πάνω τη μισή Nutella φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Ρίχνετε από πάνω το άλλο 1/3 του μείγματος και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη Nutella. Τελειώνετε ρίχνοντας το τελευταίο 1/3 του μείγματος ζύμης. Το ισιώνετε και το αφήνετε ως έχει ή προαιρετικά, με ένα μαχαίρι ή καλαμάκι από σουβλάκι κάνετε στροβιλισμούς ανάμεσα στη Nutella και το μείγμα ζύμης. 

6.Ψήνετε το κεικ στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στη φόρμα να “σταθεί” για 15 λεπτά. Μετά τα 15 λεπτά αναποδογυρίζετε το κέικ επάνω σε μία σχάρα, το γυρνάτε στα πλάγια, με την δεξιά πλευρά προς τα πάνω, και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

 
sintayes.gr



00 inkefalonia general ad 300X250