Η Αθήνα στις λίστες με τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 12:55

Η Αθήνα στις λίστες με τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Η Αθήνα στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2015 κατέλαβε την 20ή θέση. Στην αντίστοιχη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη, κατέλαβε τη 10η θέση.

 

Στις λίστες του Tripadvisor με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και του κόσμου για το 2015 περιλαμβάνεται η Αθήνα.

Οι σχετικές λίστες που δημοσιοποιούνται σε ετήσια βάση, λαμβάνοντας διεθνή δημοσιότητα, διαμορφώνονται από τις κριτικές των χρηστών του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ιστότοπου παγκοσμίως. Η Αθήνα στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2015 κατέλαβε την 20ή θέση. Στην αντίστοιχη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη κατέλαβε τη 10η θέση. Κορυφαίος προορισμός στον κόσμο αναδείχθηκε το Μαρακές, ενώ κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη, η Κωνσταντινούπολη. Στη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν η Αθήνα, τα Χανιά και το Ημεροβίγλι. Ακολούθησαν, κατά σειρά προτίμησης η Οία, τα Φηρά, η Χερσόνησος, το Ρέθυμνο, η Χώρα της Μυκόνου, το Τσιλιβί και ο Αποκόρωνας.

Εξάλλου, με αύξηση κατά 50% των αφίξεων ξένων επισκεπτών και κατά 9,1% των ταξιδιωτικών εισπράξεων ξεκίνησε η χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Ειδικότερα, ο αριθμός των αφίξεων έφθασε σε 606,1 χιλ., ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν σε 169,7. Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιανουάριο εμφάνισε πλεόνασμα 11 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Οι υψηλότερες αυξήσεις κατά 57% και 41,8% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις καταγράφηκαν από τους Βρετανούς και τους Γάλλους τουρίστες. Οριακή αύξηση κατά 0,5% εμφάνισαν και οι εισπράξεις από τους Γερμανούς επισκέπτες. Τη μεγαλύτερη πτώση κατά 61,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τους Ρώσους. Επίσης, μειώθηκαν κατά 29,2% οι εισπράξεις από τους Αμερικανούς τουρίστες.

Οι υψηλότερες αυξήσεις κατά 66,4% και 55,7% στον αριθμό των αφίξεων καταγράφηκαν από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Ακολούθησαν με αυξήσεις κατά 50,8% και 29,7% οι αφίξεις από τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση κατά 69,3% σημείωσαν οι αφίξεις από τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα o τραγικός θάνατος των τουριστών από την πτώση στη Νότια Γαλλία αεροπλάνου της γερμανικής Germanwings, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου της Lufthansa που εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ. Σημειώνεται ότι η Ισπανία είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών. Το 2014, 10,4 εκατ. Γερμανοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία ξοδεύοντας περίπου 10 δισ. ευρώ. Για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου φέτος οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών στην Ισπανία έφθασαν σε 972.455 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,4%. Ο γερμανικός Τουριστικός Οργανισμός της TUI δημοσιοποίησε προχθές από το Αννόβερο τις τρέχουσες τάσεις για ταξίδια των πελατών του, αναφέροντας ότι ο πιο δημοφιλής προορισμός για την πασχαλινή περίοδο φέτος είναι τα Κανάρια Νησιά. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται προορισμοί της Γερμανίας και στην τρίτη θέση η Μαγιόρκα. Τη δεκάδα των πιο δημοφιλών προορισμών συμπληρώνουν η Τουρκία, η Ταϊλάνδη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Αυστρία, η Ιταλία και η Μάλτα.

Πηγή: Καθημερινή




00 inkefalonia general ad 300X250