Λαχταριστά pancakes με κομματάκια σοκολάτας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 12:38

Λαχταριστά pancakes με κομματάκια σοκολάτας

Μιας και την Τρίτη 3 Μαρτίου ήταν η μέρα του Pancake είπαμε να σου δείξουμε πώς να φτιάξεις το πιο λαχταριστό pancake με κομματάκια σοκολάτας!

 

Θα χρειαστείς..

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 1κ.γ. baking powder, 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1/4 κ.γ. αλάτι, 2 αυγά, 2 φλ, τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα, 1 φλ. τσαγιού chips σοκολάτας, 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο λιωμένο και κρύο, λάδι για το τηγάνι, άχνη για γαρνιτούρα, chips σοκολάτας για γαρνιτούρα

Πώς να τα φτιάξεις..

1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Άφησε το μείγμα στην άκρη. 

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά. Ρίξε μέσα το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ρίξε και το μείγμα με το αλεύρι μέσα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε και τα chips σοκολάτας. 

3. Άναψε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάλε μέσα ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι το οποίο έχεις βάλει σε μέτρια φωτιά λιώσε 1/4 κ.γ. βούτυρο. Βάλε 1/2 φλ. τσαγιού από το μείγμα για τα pancakes που έφτιαξες. Μαγείρεψε τα pancakes για 2 λεπτά και έπειτα γύρισέ τα. Άφησέ τα για άλλα 2 λεπτά και βγάλ’τα. 

4. Όπως είναι μετέφερέ τα στο ταψί στο φούρνο και κάλυψε με αλουμινόχαρτο. Επανέλαβε όλη τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη σου. Μόλις τελείωσεις βγάλε όλα τα pancakes από το φούρνο και πασπάλισέ τα με άχνη και μερικά chips σοκολάτας. 

Έξτρα tip: Με αυτό το μείγμα μπορείς περίπου να φτιάξεις 15 pancakes.




00 inkefalonia general ad 300X250