Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 18:31

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος  από  την καθιέρωση του  θεατρικού  Βραβείου  «Δημήτρης Χορν». Το  βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Το επαμειβόμενο Βραβείο  «Δημήτρης Χορν»  είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος  από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν.  Το  βραβείο   «Δημήτρης Χορν»  2015  θα απονεμηθεί  σε εκδήλωση  που  θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα  9  Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

Οι υποψηφιότητες

Οι  τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2013 - 2014 (Φθινόπωρο 2013 - Καλοκαίρι 2014), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

 

Μάνος  Καρατζογιάννης.

Μάνος  Καρατζογιάννης για το ρόλο του Κρίστοφερ  στο έργο  του Simon Stephens, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα).

 

Ντένης Μακρής.

Ντένης Μακρής  για το ρόλο του Άμλετ, στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Άμλετ»,  σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία).

NIKOS PANDAZARAS

Γιάννης Παπαδόπουλος

Γιάννης Παπαδόπουλος  για την ερμηνεία του στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service» , σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και στο  έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χἀρη Φραγκούλη (Θέατρο της  Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής).

 

Μιχάλης Σαράντης.

Μιχάλης Σαράντης για το ρόλο του Νότη  Σερδάρη  στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ) και  το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία  του  Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

Την εκδήλωση της  απονομής  θα χαιρετήσει  ο Σταμάτης Φασουλής. Για τον Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος  θα παίξει στο πιάνο  αγαπημένες  επιτυχίες του που πρωτοακούστηκαν  από  τη φωνή του  Δημήτρη Χορν. Σε ρόλο - έκπληξη  το συγκρότημα Melisses  με την κυρία Μάρω Κοντού. Παλαιότεροι νικητές του «Βραβείου Χορν» θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Στο θεσμό του  Βραβείου  θα  αναφερθεί   ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Γιώργος Χρυσοστόμου, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περσινή βράβευσή του,  στον φετινό βραβευθέντα. Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.  Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

naftemporiki.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ