Τα πανεπιστήμια των δισεκατομμυριούχων- ένα και στην Ευρώπη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 11:52

Τα πανεπιστήμια των δισεκατομμυριούχων- ένα και στην Ευρώπη

Πού σπουδάζουν οι πιο εύποροι του κόσμου; Οι περισσότεροι προτιμούν τα αμερικανικά πανεπιστήμια, άλλωστε οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (515 άνθρωποι με περιουσία άνω των $2 δισ.).

Από τα δέκα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα ως προς τον αριθμό των πλουσιότερων αποφοίτων, εννέα βρίσκονται στις ΗΠΑ και μόνο ένα στην Ευρώπη.

Φυσικά, η φοίτηση σε ένα από αυτά τα πανεπιστήμια δεν σε κάνει απαραίτητα δισεκατομμυριούχο, οι περισσότεροι από τους αποφοίτους αυτούς ανήκαν ήδη σε πλούσιες οικογένειες όταν πέρασαν τις πύλες.

Ας δούμε την κατάταξη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών και Wealth-X.

HARVARD
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 52
Το αγαπημένο πανεπιστήμιο της ελίτ όλου του κόσμου. Αμέτρητοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, νομπελίστες και ισχυροί του πλανήτη έχουν περάσει από εδώ.

UNIVERSITY OF PENNSYLVANIA
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 28
Από τα παλαιότερα των ΗΠΑ, ιδρύθηκε από τον Βενιανίμ Φραγκλίνο, από αυτό έχουν αποφοιτήσει νομπελίστες, πολιτικοί, αλλά και δισεκατομμυριούχοι όπως ο Έλον Μασκ, της Tesla και της SpaceX, και ο μεγιστάνας του real estate Ντόναλτ Τραμπ.

STANFORD
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 27
Εδώ συναντήθηκαν οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin προτού γίνουν δισεκατομμυριούχοι. Το πανεπιστήμιο είναι το καλύτερο «φυτώριο» δισεκατομμυριούχων καθώς το 71% των πολύ πλούσιων αποφοίτων του είναι αυτοδημιούργητοι, δηλαδή απέκτησαν την περιουσία τους μετά την αποφοίτηση.
 
NEW YORK UNIVERSITY
 Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 17
Με εκπληκτική άνοδο σε επίπεδο και κύρος τα τελευταία 30 χρόνια, στις τάξεις των αποφοίτων του συμπεριλαμβάνεται ο «βασιλιάς» των hedge funds John Paulson με περιουσία $11 δισ.

 COLUMBIA
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 15
Το business school του είναι, για πολλούς, το κορυφαίο του κόσμου. Από εδώ πέρασε νεαρός και ο Γουόρεν Μπάφετ.

 MIT
 MIT
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 15
Αν προσθέταμε τον κύκλο εργασιών κάθε μίας από τις 28.500 εταιρείες που ίδρυσαν οι εν ζωή απόφοιτοι του ΜΙΤ, θα αντιστοιχούσε στην 11η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι ιδρυτές των Dell, McDonnel Douglas, Texas Instruments, Bose, Raytheon, Koch Industries, Dropbox κ.ά. είναι πτυχιούχοι του.

CORNELL
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 14
Εκτός από 41 νομπελίστες, από εδώ έχουν περάσει και 14 δισεκατομμυριούχοι.

 UNIVERSITY OF SOUTHERN CALIFORNIA
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 14
Πιο γνωστοί και πιο πλούσιοι από τους αποφοίτους του είναι ο επιχειρηματίας David Geffen, με περιουσία $6 δισ. και ο δημιουργός του Star Wars George Lucas με $3.3 δισ.


YALE
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 13
Το τρίτο παλαιότερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, ιδρύθηκε το 1701, έχει 13 ζώντες δισεκατομμυριούχους στο βιβλίο των αποφοίτων του.

 CAMBRIDGE
Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 11
Το μοναδικό ευρωπαϊκό ίδρυμα στη δεκάδα.

 Από εδώ πέρασε η Zhang Xin η οποία, αφού πλήρωσε τα δίδακτρα με χρήματα που κέρδισε δουλεύοντας σε εργοστάσια στο Χονγκ Κονγκ και σε εστιατόρια στην Αγγλία, είναι σήμερα η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας με περιουσία $2,65 δισ.

fortunegreece.com