Γιατί πάντα θέλουμε αυτούς που δεν μπορούμε να έχουμε

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 17:05

Γιατί πάντα θέλουμε αυτούς που δεν μπορούμε να έχουμε

Τόσο καιρό καθόμαστε και ασχολούμαστε με το γιατί οι άντρες να διώχνουν τα καλά κορίτσια από δίπλα τους και να έλκονται με ότι πιο trashy και μη σταθερό περνάει από τον δρόμο τους και ρωτάμε κολλητούς και κολλητούς μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω. Όμως σκέφτηκες ποτέ πως ίσως να μπορείς να δώσεις εσύ η ίδια την απάντηση σε αυτό; Γιατί λοιπόν εσύ κορίτσι μου, να θες τον πιο βλάκα που θα περάσει από μπροστά σου ενώ υπάρχουν τόσα καλά παιδιά που δεν θα σε βασανίσουν ούτε λίγο;

Μπορώ κάλλιστα να κάνω ένα Phd πάνω στους βλάκες της ζωής μου. Μπορώ να σου πω πόσο ίδια τα κάνουν όλα και αντίστοιχα πόσο ξεχωριστός νομίζει ο καθένας τους πως είναι. Παρ’ όλα αυτά, όσο και αν καταλαβαίνω και κατακρίνω τον χαρακτήρα τους και τις πράξεις τους, συνεχίζω να οδεύω προς το μέρος τους. Και εσύ με ρωτάς γιατί;

Σε αυτούς βρίσκεις κάτι που σε εξιτάρει. Κάτι που δεν έχω σίγουρο, σαν μια πρόκληση. Διάλεξες εσύ ποτέ τον εύκολο δρόμο σε μια σχέση; Δεν νομίζω. Επιλέγουμε να βασανιζόμαστε, να κυλιόμαστε στα πατώματα και να τρελαινόμαστε. Και όλα αυτά από επιλογή. Σχεδόν μαζοχιστική προσέγγιση θα έλεγα. Ίσως έτσι όμως, να νιώθουμε πως αξίζει κάτι παραπάνω όλο αυτό που περνάμε. Κατά 95%, μάλλον κάνουμε λάθος.

Πάντα θέλουμε να φτιάξουμε κάτι που μοιάζει χαλασμένο. Το αγόρι το πονεμένο, ,με το προβληματικό παρελθόν του ή τα προβλήματα που μοιάζουν αξεπέραστα. Σε παρακαλώ πολύ. Άφησέ τον να τα φτιάξει όλα μόνος του. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις σε αυτήν εδώ την ζωή είναι να νομίζεις πως μπορείς να βοηθήσεις κάποιον να ξεπεράσει τα θέματα που έχει με τον εαυτό του. Εκτός αν είσαι ψυχίατρος, που και εκεί δε στο εγγυάται κανείς. Να μαθαίνουμε και τίποτα από τα λάθη μας, ε.

Τα καλά παιδιά πάντα ήταν προβλέψιμα. Από την αρχή της γνωριμίας σας ξέρεις πότε θα σου στείλει μήνυμα, τι θα σου πει και που θα σε πάει στο πρώτο ραντεβού. Καμία κοπέλα δεν θέλει να ξέρει τις κινήσεις του άντρα πριν καν τον γνωρίσει. Από την άλλη, το “χαλασμένο” αγόρι, ξέρει πως να σε κάνει να περιμένεις και πως να γίνει απρόβλεπτος. Και όπως και να το κάνουμε αυτό μας ιντριγκάρει. Σαν ένα μίνι φτύσιμο.

Και τέλος, το σεξ. Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, πίστεψες ποτέ πως το καλό παιδί θα δείξει κάτι διαφορετικό στο κρεβάτι; Ή μήπως πως ο μεγαλύτερος βλάκας θα σε ξενερώσει με το που θα σε κολλήσει στον τοίχο; Όχι, όχι και όχι. Και αυτός ο λόγος είναι και ένας από αυτούς που οι άντρες προτιμούν την τρελή από το καλό κορίτσι, μόνο που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει μια γυναίκα κάτω από την εμφάνιση και τους τρόπους ενός καλού κοριτσιού. Σε αντίθεση με τον άντρα που μοιάζει να μην έχει πολλά να δώσει.

Πάντως στο τέλος της ημέρας, όσο και να σε τρέχει το κακό παιδί, όσο και να τον ποθείς, με το καλό παιδί θα είσαι. Με εκείνο το καλό παιδί που ξέρει πως να σε χειριστεί σε πρώτη φάση. Που ξέρει πότε να επιμείνει και πότε να σταματήσει να ασχολείται και που ξέρει ακριβώς το πως μέσα σε όλο το προβλέψιμο πρόγραμμά του, να γίνει και λιγάκι αυθόρμητος. Και θα μείνεις με αυτόν διότι σου εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Κάτι που ένας μ@!ά&ας, δεν μπορεί να σου προσφέρει ούτε σε ένα ραντεβού σας.

ladylike.gr