Λοσιόν λεμονιού ενάντια στα μαύρα στίγματα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 12:38

Λοσιόν λεμονιού ενάντια στα μαύρα στίγματα

Κατάλληλη για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες

Τα μαύρα στίγματα που τόσο σας ταλαιπωρούν έχουν αμέτρητους φυσικούς εχθρούς που ίσως δεν τους ξέρατε και οι οποίοι βρίσκονται είτε στο ντουλάπι της κουζίνας σας, είτε στο ψυγείο. Μπορείτε λοιπόν να νικήσετε τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα πολύ απλά και γρήγορα, φτιάχνοντας μια λοσιόν βασισμένη στο λεμόνι που είναι κατάλληλη τόσο για λιπαρά όσο και για μεικτά δέρματα.

Η λοσιόν αυτή είναι θαυματουργή χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού. Πιο συγκεκριμένα το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μειώνει την λιπαρότητα, απομακρύνει τους ρύπους, προσφέρει απολέπιση και κάνει την επιδερμίδα σας πιο φωτεινή. Ωστόσο, όπως όλα, έτσι και το λεμόνι έχει τα αρνητικά του, αφού λόγω της οξύτητας του το δέρμα σας ξηραίνεται και γίνεται πιο ευαίσθητο στον ήλιο, όποτε θα χρειαστείτε καθημερινή σωστή ενυδάτωση από μια κρέμα και φυσικά αντιηλιακό όλη τη διάρκεια του χρόνου (Καλοκαίρι – Χειμώνα).

Θα χρειαστείτε:

- Χυμό από λεμόνι
- Νερό

Τρόπος παρασκευής

Πάρτε ίση ποσότητα από τα δύο υλικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής λοσιόν μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι ή απλό (ότι σας βολεύει). Προσοχή, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο οι αναλογίες αλλάζουν. Βάλτε λοιπόν σε ένα μέρος από χυμό λεμονιού δυο μέρη νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κάντε μια δοκιμή πριν την εφαρμόσετε κανονικά. Καλό θα ήταν να βάλετε πρώτα το χυμό λεμονιού μετρώντας τον και στη συνέχεια να προσθέσετε την αντίστοιχη ποσότητα νερού.

Επίσης, πρέπει να προσέξετε το ότι η λοσιόν αυτή έχει διάρκεια ζωής 3-4 ημέρες. Μετά το πέρας τους, πετάξτε την και φτιάξτε μια καινούργια.

Τρόπος εφαρμογής

Η σωστή εφαρμογή της γίνεται το βράδυ και αφού πρώτα καθαρίσετε πολύ καλά το πρόσωπο σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε τη λοσιόν ή να την απλώσετε με τα χέρια σας σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, ακόμη και να κοιμηθείτε, εκτός βέβαια αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, οπότε θα πρέπει τις 3-4 πρώτες μέρες να την αφήσετε μόνο 20-30 λεπτά και μετά να ξεπλυθείτε.

Αφήνοντας την να δράσει όλη τη νύχτα, τα ευεργετικά συστατικά της θα απορροφηθούν πλήρως από την επιδερμίδα σας. Έτσι, όταν σηκωθείτε το πρωί το μόνο που μένει είναι να την ξεπλύνετε και να βάλετε την ενυδατική σας κρέμα.

 beautetinkyriaki.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ