Βραβείο Ήθους στο Γιώργο Σαμαρά για τη σχέση ζωής με το μικρό φίλαθλο Jay (φωτό)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 14:40

Βραβείο Ήθους στο Γιώργο Σαμαρά για τη σχέση ζωής με το μικρό φίλαθλο Jay (φωτό)

Έκλεψαν την παράσταση οι δυο τους στη γιορτή των κορυφαίων του ΠΣΑΤ.

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιήθηκε η  μεγάλη γιορτή του ελληνικού Αθλητισμού, τα βραβεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Κατά τη διάρκειά της, ανακηρύχθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, ομάδες και αθλητές-αθλήτριες με αναπηρία, όπως αυτοί προέκυψαν μετά από ψηφοφορία μεταξύ των επαγγελματιών αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του ΠΣΑΤ.

Η πιο ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς των κορυφαίων υπήρξε η συνύπαρξη του διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Σαμαρά με τον μικρό Ιρλανδό οπαδό της Σέλτικ και προσωπικό του φίλο, Jay Beatty.

14787288

Η ξεχωριστή σχέση ανάμεσα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και τον νεαρό θαυμαστή του και το μήνυμα που εστάλη σε παγκόσμιο επίπεδο, στάθηκαν η αφορμή να προσκληθούν για να τιμηθούν και οι δύο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

83105ded-bf79-4527-8701-f832880915fd

Ο Γιώργος Σαμαράς, ποδοσφαιριστής της Γουέστ Μπρομ, βραβεύθηκε με το Επαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε, για τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό φίλαθλο Jay Beatty, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

as

Ο μικρός φίλαθλος, κατάγεται από την Σκωτία και είχε γίνει γνωστός όταν έκανε τον γύρο του θριάμβου στην αγκαλιά του Γιώργου Σαμαρά στη φιέστα της Σέλτικ. Ο Jay γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, έχει αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα υγείας και σε ηλικία τριών μηνών χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Αυτή η γνωριμία που εξελίχθηκε σε σχέση ζωής ξεκίνησε όταν ο μικρός πήγε για να δει από κοντά  τα είδωλα της αγαπημένης του ομάδας, όταν αυτή κληρώθηκε στους προκριματικούς γύρους του Champions League. Εκεί γνώρισε τον Έλληνα διεθνή ο οποίος από την πρώτη στιγμή  τον αγκάλιασε και ο μικρός τον λάτρεψε. Από εκείνη τη στιγμή δεν έγινε μόνο φαν της σκωτσέζικης ομάδας αλλά και πιστός φίλαθλος της Εθνικής μας.

samaras-jay-3

O Έλληνας ποδοσφαιριστής παρέλαβε το βραβείο έχοντας μόνιμα κοντά του τον μικρό θαυμαστή του, ο οποίος δεν άφηνε στιγμή το χέρι του.

as2

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής συγκίνησε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση με το μεγαλείο της ψυχής του και χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια να πω. Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί εδώ ο Τζέι. Είναι σημαντικό για μένα. Υπάρχουν πολλοί ανώνυμοι άνθρωποι που με τις φιλανθρωπίες έκαναν πολλά περισσότερα για παιδιά που είναι άρρωστα και φτωχά. Αυτοί αξίζουν περισσότερα βραβεία. Ο μοναδικός λόγος που είμαι εδώ είναι ο μικρός. Είχα ένα πρόβλημα οικογενειακό και ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να μου δώσει δύναμη για να το ξεπεράσω είναι αυτός εδώ».