Τι να φάτε για να… ομορφύνετε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 19:05

Τι να φάτε για να… ομορφύνετε

Μια λύση είναι να διορθώσετε το στυλ σας. Άλλη είναι να αποκτήσετε λίγη φυσική λάμψη μέσα από τη διατροφή σας.    

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο, πιο λαμπερό και πιο ξεκούραστο εαυτό μας τις γιορτινές ημέρες. Εκτός, λοιπόν, από καλό ύπνο, οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν να τονωθείτε και να αποκτήσετε φυσική λάμψη στο πρόσωπό σας.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Τα καλά αυτά λιπαρά σας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φθορά και γήρανση στον οργανισμό και την επιδερμίδα σας. Μια μερίδα την ημέρα, θα φροντίσει να σας χαρίσει λάμψη και υγεία στο δέρμα σας και το πρόσωπό σας.

Ολική άλεση: Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το ρύζι και τα γλυκά, μπορούν να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας σας, λόγω της άμεσης αντίδρασης της ινσουλίνης. Αποφύγετέ τες και προτιμήστε την ολική άλεση, καταναλώνοντας τουλάχιστον 3 μερίδες καθημερινά.

Κανέλα: Λίγη κανέλα στο τσάι, στο μήλο ή σε οποιοδήποτε ρόφημα, βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος και δρα ενάντια στα σημάδια που αφήνει ο χρόνος πάνω μας.

Φρούτα: Το νερό που περιέχουν τα φρούτα, μας ενυδατώνει κι όσο πιο ενυδατωμένοι είμαστε, τόσο περισσότερο υγιής φαίνεται η επιδερμίδα μας. Συν τοις άλλοις, οι βιταμίνες τους μας χαρίζουν αντιοξειδωτική δράση και η C βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου, χαρίζοντάς μας πιο ελαστικό δέρμα.

click@life