Ποιο ειναι το τραγούδι που ακούγεται στη νέα διαφήμιση του Τζάμπο...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 13:08

Ποιο ειναι το τραγούδι που ακούγεται στη νέα διαφήμιση του Τζάμπο...

Ποιο ειναι το τραγούδι που ακούγεται στη διαφήμιση του Τζάμπο ως "Τα JUMBO δεν ξεχνώ | Όσα κι αν shopping έκανα"; Πολλοί αναγνωρίζουν το "Ποτέ Δε Σε Ξεχνώ" που τραγουδούσε με μεγάλη επιτυχία ο Γιάννης Πάριος το 1975.

https://www.youtube.com/watch?v=4c6FfT_T1qU

Άλλοι θυμούνται τη μελωδία ως το τραγούδι του "Blue Oyster Bar", του γκέι μπαρ της ταινίας "Η Μεγάλη Των Μπάτσων Σχολή - Police Academy 4: Citizens on Patrol" [της "Γαλάζιας Συκιάς" όπως είχε αποδοθεί στα ελληνικά]

Πιο λίγοι, γνωρίζουν την προηγούμενη discolatin εκτέλεση του κομματιού με τίτλο "El Bimbo", με το οποίο οι Γάλλοι Bimbo Jet γνώριζαν παγκόσμια απήχηση, ένα χρόνο πριν την διασκευή του Πάριου. Μια πολύ ωραία ορχηστρική εκτέλεση έχει κάνει και ο μεγάλος Γάλλος μαέστρος Paul Mauriat.

https://www.youtube.com/watch?v=3qCTDTlz490

Υπάρχει και μια άλλη εκτέλεση της μελωδίας από εκείνη τη δεκαετία: Μια ερμηνεία του Αφγανού Ahmad Zahir [1946–1979] υπό τον τίτλο "Tanha Shodam" που σημαίνει "έμεινα μόνος".

Ο Zahir θεωρείται από πολλούς ως ο βασιλιάς της αφγανικής μουσικής.Τα τραγούδια που ερμήνευε ήταν μελοποιημένα ποιήματα, άλλα και ποπ ακόμα και ροκ κομμάτια που τον έκαναν να φαντάζει ως ο Elvis του Αφγανιστάν.

Υπάρχει μια σχετική σύγχυση για το ποιος είναι ο συνθέτης της μελωδίας. Οι Γάλλοι θεωρούν ότι το δημιούργησε εξολοκλήρου ο Claude Morgan των Bimbo Jet. Πολλοί όμως αποδίδουν την αυθεντική σύνθεση στον Zahir, θεωρώντας ότι το Tanha Shodam βγήκε το 1971, τρία χρόνια πριν το γαλλικό disco hit.

https://www.youtube.com/watch?v=bTe75FWyAeY




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ