Αυτόφωτο γήπεδο στη Βραζιλία «ανάβει» από την ενέργεια των παικτών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 13:46

Αυτόφωτο γήπεδο στη Βραζιλία «ανάβει» από την ενέργεια των παικτών

Είναι το πρώτο γήπεδο που λειτουργεί με κινητική ενέργεια και βρίσκεται σε μία φτωχογειτονιά του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το εκπληκτικό αυτό γήπεδο φωτίζεται τη νύχτα χρησιμοποιώντας την ενέργεια των παικτών που παίζουν μέσα σε αυτό. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ βρέθηκε στην παραγκούπολη Μόρο ντα Μινιέρα και παρακολούθησε μια τοπική παιδική ομάδα να ανάβει το γήπεδο για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο του έργου, που χρηματοδοτείται από την Royal Dutch Shell, περίπου 200 ενεργειακές κυψέλες που κατασκεύασε η βρετανική εταιρεία Pavegen εγκαταστάθηκαν στο μήκος του γηπέδου.

Μάλιστα οι ερευνητές αισιοδοξούν, ότι αυτή η ιδέα θα είναι χρήσιμη μελλοντικά για την φωταγώγηση ολόκληρων πόλεων.

Ο ίδιος ο Πελέ ελπίζει ότι το νέο γήπεδο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών της περιοχής όχι μόνο προς το ποδόσφαιρο αλλά και προς την επιστήμη.

«Ο πατέρας μου με ονόμασε Εντσον, από τον Τόμας Εντισον» εξηγεί ο ποδοσφαιρικός αστέρας Πελέ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο.

Οπως δήλωσε, ελπίζει πως η επόμενη γενιά των Βραζιλιάνων θα βοηθήσουν ώστε η χώρα να έχει μεγάλη επιτυχία στον τομέα της επιστήμης, όπως έχει και στο ποδόσφαιρο: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα οι κορυφαίοι επιστήμονες στον κόσμο θα είναι Βραζιλιάνοι»


Πηγή: iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ