Τα 15 επαγγέλματα που εξασφαλίζουν... χρήμα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 13:17

Τα 15 επαγγέλματα που εξασφαλίζουν... χρήμα!

Σπουδές που θα εξασφαλίζουν καλή δουλειά με υψηλές αποδοχές επιθυμούν οι περισσότεροι σε όλο τον κόσμο. Οι εποχές άλλαξαν, η δυνατότητα μόρφωσης πλέον είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες εποχές ωστόσο δεν εξασφαλίζει πάντα ένα ασφαλές, αξιοπρεπές επαγγελματικό μέλλον.

Οι πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τα οικονομικά και τα νομικά αποτελούν εισιτήριο για θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα καλούς μισθούς.
Τα 15 επαγγέλματα που προσφέρουν υψηλούς μισθούς σε εργαζόμενους με μεταπτυχιακά, σύμφωνα με έρευνα του PayScale η οποία έγινε για την Αμερική,  αλλά δεν απέχουν και από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για επαγγελματίες με μεταπτυχιακή εκπαίδευση, εκτός από εξειδικευμένες γνώσεις απαιτούν σχεδόν όλες τους διοικητικές και ηγετικές ικανότητες.
Σύμφωνα με το iefimerida, oι 15 καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για επαγγελματίες με μεταπτυχιακές σπουδές, είναι οι εξής:
Δικηγόρος
Mάνατζερ μάρκετινγκ προϊόντος
Διευθυντής πωλήσεων
Αναπληρωτής διευθυντής προϊόντος
Διευθυντής Μάρκετινγκ
Μεσίτης Ασφαλίσεων
Διευθυντής λογιστηρίου
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων
Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού
Μηχανικός υποστήριξης πελατών
Καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Εκτελεστικός Διευθυντής
Εκπαιδευτής πωλήσεων
Μάνατζερ Μάρκετινγκ
Διαχειριστής λογιστικών πωλήσεων

Μια άλλη έρευνα στο πρόσφατο παρελθόν της εταιρείας λύσεων ανθρώπινου δυναμικού Manpower Group διαπίστωνε τη δυσκολία των εργοδοτών να βρουν κατάλληλο προσωπικό.
Τη μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης κατάλληλων υποψηφίων για θέσεις εργασίας αντιμετωπίζει η Ιαπωνία (85%) και ακολουθούν η Βραζιλία, η Ινδία, η Τουρκία και το Χονγκ Κονγκ. Οι τρεις πιο «δύσκολες» προς πλήρωση θέσεων ειδικότητες παγκοσμίως είναι οι εξειδικευμένοι τεχνίτες, οι μηχανικοί και οι επαγγελματίες πωλητές.

fpress




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ