Τα καλύτερα beach bar του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 22:54

Τα καλύτερα beach bar του κόσμου

Καλοκαίρι σημαίνει ταξίδια, που με τη σειρά τους σημαίνουν παραλίες που κι αυτές με τη σειρά τους μας παραπέμπουν σε πανέμορφα beach bar. Η εξίσωση είναι απλή, ας δούμε λοιπόν, τα καλύτερα beach bar του κόσμου για ποτό επάνω σε χρυσές αμμουδιές και δίπλα σε καταγάλανα νερά. Κι ας ονειρευτούμε…

Rock Bar, Μπαλί, Ινδονησία

Η εταιρεία που έχει αυτό το beach bar αποφάσισε να το χτίσει πάνω σε οδοντωτούς βράχους με θέα στον κόλπο Jimbaran. Τα φώτα παραμένουν χαμηλά, έτσι ώστε το μέρος να ενδείκνυται για να παρακολουθείτε ηλιοβασιλέματα και τα αστέρια όταν νυχτώσει. Πέρα από τη θέα πάντως, τα ποτά είναι επίσης εξαιρετικά με τα martini του Rock Bar να είναι φημισμένα και δεν είναι τυχαίο ότι το CNN το τοποθετεί έκτο στη λίστα με τα καλύτερα beach bar του κόσμου.

Hula Hula Beach Bar, Χβαρ, Κροατία

Αυτό το beach bar βρίσκεται στο νησί Χβαρ της Κροατίας σε ένα στρατηγικό σημείο της Αδριατικής οπότε αυτό αρκεί ως προορισμός. Τη μέρα είναι ένα χαλαρωτικό beach bar, αλλά μόλις δύει ο ήλιος μετατρέπεται σε ένα dance club γεμάτο ένταση. Είναι γνωστό για τις pina coladas και τις margaritas του και μεταξύ άλλων το έχουν επισκεφθεί οι Jay-Z και Beyonce.

Lava Lava Bar, Big Island, Χαβάη

Φυσικά από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η Χαβάη. Το Lava Lava Bar βρίσκεται στον κόλπο του Anaeho’omalu στο Big Island, έχει τακτικά ζωντανή μουσική και ξεχωρίζει για το μενού των cocktails. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά τα ποτά αξίζουν. Ένα από τα cocktails που σερβίρει είναι το Gilligan’s Girl που φτιάχνεται με τζίντζερ και φτάνει μέσα σε καρύδα.

Ponta Dos Ganchos, Santa Catarina, Βραζιλία

Το απομακρυσμένο και πανάκριβο Ponta Dos Ganchos βρίσκεται σε μια ιδιωτική χερσόνησο στην ακτή Santa Catarina της Βραζιλίας. Διαθέτει ιδιωτικές πισίνες, αιώρες, σάουνες και βρίσκεται πέρα από ένα τροπικό δάσος. Είναι στέκι της τοπικής ελίτ και διεθνών διασήμων και τα ποτά του είναι από τα καλύτερα που θα βρείτε στη χώρα, ειδικά αυτά που φτιάχνονται με cachaca.

Z-Plage, Κάννες

Ο λόγος που το Z-Plage των Καννών βρίσκεται στην κορυφή των λιστών με τα καλύτερα beach bar του κόσμου δεν είναι τόσο τα ποτά, το φαγητό ή η θέα, αλλά οι θαμώνες που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά. Από supermodels μέχρι διάσημοι δισεκατομμυριούχοι, όλη η ευρωπαϊκή και παγκόσμια ελίτ παρελαύνει από εκεί. Εκτός των άλλων όμως, μιλάμε για ένα γαλλικό εστιατόριο στις Κάννες, οπότε φυσικά το φαγητό και το ποτό θα είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Beach Pavilion, Haymand Island, Αυστραλία

Το Haymand Island είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί της Αυστραλίας που ανήκει σε έναν εκατομμυριούχο και έχει μετατραπεί σε θέρετρο. Το Beach Pavilion έχει μια τεράστια πισίνα στην οποία μπορείτε να χαλαρώσετε και είναι γνωστό για τη μεγάλη λίστα με τα καλύτερα κρασιά της Αυστραλίας.

Badeschiff, Βερολίνο

Μπορεί το Βερολίνο να μην είναι παραθαλάσσιο, οι κάτοικοι της γερμανικής πρωτεύουσας ωστόσο έχουν μετατρέψει μια μικρή λωρίδα του ποταμού Spree σε μια σωστή παραλία με άμμο, ξαπλώστρες, υπαίθριο μπαρ και πισίνα που επιπλέει στο ποτάμι. Το χειμώνα παραμένει ανοιχτή ως «καταφύγιο ευεξίας» με δύο σάουνες και την πισίνα να θερμαίνεται.

Soggy Dollar Bar, Jost Van Dyke, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Το Soggy Dollar βρίσκεται ψηλά στις λίστες των καλύτερων beach bar όλου του κόσμου και όχι άδικα. Το bar βρίσκεται στην ξηρά και είναι προσβάσιμο με πλοίο, αλλά δεν έχει αποβάθρα οπότε θα χρειαστεί να παρκάρετε μακριά και να κολυμπήσετε για το υπόλοιπο της διαδρομής. Το μπαρ εφηύρε το διάσημο cocktail Painkiller.

Pelican Bar, Negril, Τζαμάικα

Αυτό εδώ είναι το μοναδικό beach bar της λίστας που βρίσκεται στην πλευρά του νερού της παραλίας. Είναι μια καλύβα από ξεχαρβαλωμένα κλαδιά που για σκεπή έχει φύλλα φοίνικα. Και μπορεί να μη δείχνει ανθεκτικό, ωστόσο επέζησε του τυφώνα Sandy. Στο μενού θα βρείτε αστακό, αλλά και μια ποικιλία από νόστιμα cocktails που έχουν ως βάση το ρούμι.

Dune Preserve Beach Bar, Ανγκουίλα, Βρετανικές Δυτικές Ινδίες

Το Dune Preserve Beach Bar έχει ταξινομηθεί ως το καλύτερο beach bar στον κόσμο από το CNN. Είναι γνωστό για τα ποτά από ρούμι και την απίστευτη θέα. Το μπαρ βρίσκεται στην ιδιοκτησία του θρύλου της reggae της Ανγκουίλα, Bankie Banx, ο οποίος όχι μόνο δίνει συναυλίες αλλά περιστασιακά εξυπηρετεί και τους πελάτες.

Baba Nest, Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Το Baba Nest είναι ένα μπαρ επάνω σε μια πλατφόρμα, με καθίσματα μέσα σε μια υπερχειλισμένη πισίνα με θέα στο Πουκέτ. Η θέα στα νησιά Andaman είναι επίσης καταπληκτική, όπως και το μενού με τα cocktails.

Η Ελλάδα δεν αναφέρεται προφανώς, γιατί είναι τόσες οι επιλογές εδώ για ποτό δίπλα στο κύμα που θα χάναμε το μέτρημα.

click@life




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ