Τα 10 μεγαλύτερα στυλιστικά λάθη των γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 18:45

Τα 10 μεγαλύτερα στυλιστικά λάθη των γυναικών

Το στυλ είναι κάτι απολύτως προσωπικό και τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Όλες έχουμε φορέσει το λάθος παπούτσι κάποια στιγμή της ζωής μας και όλες κάποτε νομίζαμε ότι το φούξια και το λεμονί είναι το νέο μαύρο.

Η πικρή αλήθεια, ωστόσο, είναι πως καμιά δεν έχει ξεφύγει συγκεκριμένων στυλιστικών λαθών, αν και καμία ποτέ δεν θα το παραδεχτεί. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε, που υπάρχει το internet και ενημερωνόμαστε για τα «do’s» και τα «dont’s» της μόδας, για το τι ήταν στη μόδα πέρυσι και τι θα είναι στη μόδα του χρόνου.

Τώρα δεν έχετε δικαιολογία για λάθη και αφού διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές θα πρέπει να αποδεχτείτε το αυταπόδεικτο γεγονός ότι το φούξια και το λεμονί δεν θα γίνουν ποτέ το νέο μαύρο και πως η εμφάνιση των πολύ μυτερών παπουτσιών ήταν ένα τραγικό λάθος και τίποτα παραπάνω.

1. Δεν αφήνετε τίποτα στη φαντασία
Η κατά γενική ομολογία λάθος πεποίθηση, πως όσο περισσότερο δέρμα δείχνεις, τόσο πιο σέξυ είσαι, είναι μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις και ένα από τα βασικότερα λάθη στη μόδα. Εκτός κι αν είστε κάτω των 20 ετών, άρα θεωρείστε παιδί ακόμα, που δεν διαχωρίζει το σωστό από το λάθος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυκλοφορείτε  ημίγυμνες στην πόλη, καθώς θα γυρίσετε μεν βλέμματα, αλλά δεν θα είναι για καλό.

 

2. Προεξέχοντα παχάκια
Μπορεί να σας αρέσουν τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, αλλά αν μαζί με αυτά σας αρέσουν και τα γλυκά και έχετε παχάκια στην περιοχή της μέσης, τότε καλύτερα να κόψετε μια από τις δύο συνήθειες. Τα πιασίματα είναι το καλύτερο κομμάτι της γυναικείας σιλουέτας,  γι’ αυτό μην αλλοιώνετε τη φιγούρα σας με τζιν στενά στη μέση που κάνουν τα πιασίματα να μοιάζουν με ...χειρολαβές λεωφορείου. Φορέστε ένα ψηλοκάβαλο τζην, που είναι και στη μόδα ή καλύτερα ένα φόρεμα που θα αναδείξει ιδανικά τις καμπύλες σας.

3. Εμμονή στο παρελθόν
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο και δεν είναι τόσο στυλιστικό λάθος, όσο είναι αδικία στον ίδιο σας τον εαυτό. Το να επιμένετε στο στυλ που είχατε όταν πηγαίνατε στο λύκειο δεν κολακεύει, δεδομένου ότι δεν έχετε το σώμα που είχατε στο λύκειο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχετε παχύνει -που είναι πιθανό, ας είμαστε ειλικρινείς- αλλά απλά ότι το σώμα σας έχει αλλάξει και καλό είναι να αναδεικνύετε τα σημεία που τώρα είναι τα καλύτερα σας, και όχι αυτά που ήταν κάποτε τα καλύτερά σας.

 

4. Κακή εφαρμογή
Ακόμα ένα στυλιστικό λάθος που δεν περνάει απαρατήρητο είναι τα ρούχα που έχουν κακή εφαρμογή στο σώμα σας, είτε είναι πολύ μεγάλα, είτε είναι πολύ μικρά. Όσο και αν θέλετε να κρυφτείτε πίσω από πολλά μέτρα ύφασμα, δεν καταφέρνετε τίποτα κολακευτικό όταν φοράτε κάτι που καταφανώς είναι τρία νούμερα μεγαλύτερο.
Το ίδιο ισχύει και όταν θέλετε να πείσετε τους άλλους ότι αδυνατίσατε, στριμώχνοντας το σώμα σας σε φόρεμα δυο νούμερα μικρότερο. Η πιο κολακευτική επιλογή, αν ελπίσουμε ότι αυτός είναι ο στόχος σας, είναι πάντα ένα ρούχο που «κάθεται» καλά πάνω σας, τονίζει τα καλύτερα σημεία και κρύβει τα λιγότερο καλά σημεία του σώματός σας.

5. Λάθος επιλογή υφάσματος
Αν και τα περισσότερα βραδινά φορέματα είναι από συνθετικά υφάσματα, καλό θα ήταν και όσο μεγαλώνετε, να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και να αγοράσετε ένα φόρεμα από καλύτερης ποιότητας ύφασμα. Όταν δε, το φορέσετε, θα αντιληφθείτε πως δεν ήταν τελικά δώρο, αλλά αναγκαιότητα να ακουμπήσει το δέρμα σας κάτι φίνο, και όχι ακόμα ένα πολυεστερικό ύφασμα.
Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι από 100% μετάξι, καθώς υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα υφάσματα, που αξίζουν τα λεφτά τους και θα σας εξασφαλίσουν πολλές και διαχρονικά σικάτες εμφανίσεις.

 

6. Τα «υπερβολικά» καλσόν
Μπορεί να ξεπεράσαμε το  γεγονός, ότι τα οπακ καλσόν και τα κολάν φοριούνται και εκτός γυμναστηρίου, είναι δύσκολο όμως να αποδεχτούμε την εμμονή που έχει εξαπλωθεί με το συνδυασμό χρωματιστών, λεοπάρ και ποικίλων σχεδίων καλσόν, με υπερβολικά μινι τζιν φούστες και εξίζου κοντά σορτάκια, κάτω από επίσης πολύχρωμα και εμπριμέ μπλουζάκια και φορέματα.
Ο ενθουσιασμός μιας κοπέλας που της δίνεται η ευκαιρία να φορέσει την πιο μινι φούστα που υπήρξε ποτέ, πάνω από ένα χοντρό καλσόν, θα πρέπει να μετριάζεται από το στοιχειώδες μέτρο αισθητικής που κανονικά θα έπρεπε να μας διδάσκουν στο σχολείο.

7. Λάθος εσώρουχο
Δεν είναι καν θέμα αισθητικής να επιλέξετε το σωστό εσώρουχο κάτω από το ανάλογο ρούχο. Είναι αποκλειστικά θέμα λογικής να μην φορέσετε κάτι που θα φεγγίζει κάτω από το λευκό παντελόνι και κάτι που θα διαγράφεται κάτω από το στενό παντελόνι. Μην βάζετε τόσο κόπο  λοιπόν για μια εμφάνιση, όταν ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν έχετε το κατάλληλο εσώρουχο για την στηρίξετε, αφού ένα λάθος εσώρουχο μπορεί να την καταστρέψει.

8. Ιδιαιτέρως μυτερά παπούτσια
Κάποτε ήταν στη μόδα, δεν ωφελεί σε τίποτα να το αρνούμαστε. Τώρα όμως δεν είναι στη μόδα και δεν ωφελεί σε τίποτα να τα φοράτε. Για να είμαι ειλικρινής, το παπούτσι του οποίου η μύτη απέχει τρια εκατοστά από το μεγάλο δάχτυλο, ποτέ δεν κατάλαβα πώς κατάφερε κι έγινε μόδα. Αν ωστόσο είστε από εκείνες που τότε το φορούσαν και το χαίρονταν, τότε μπράβο σας που είχατε το θάρρος της  γνώμης σας και αν μάλιστα είστε από εκείνες που το φοράτε ακόμα, τότε πάλι μπράβο για το θάρρος σας.

 

9. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση
Πριν θεωρήσετε αυτή τη συμμετοχή στη λίστα, εκ των προτέρων λάθος, αναλογιστείτε πόσες φορές έχετε συναντήσει κάποια φίλη ή συνάδελφο που το έχει –ελαφρώς ή χοντρώς- παρακάνει με την εμφάνισή της και σε σχετικό σχόλιο απαντάει «αφού έχω το σώμα, γιατί να μην το δείξω». Αυτή η απάντηση κάνει τη διαφορά στο να έχει κάποια αυτοπεποίθηση και στο να έχει υπέρμετρη αυτοπεποίθηση. Άλλωστε το ωραίο σώμα φαίνετε ακόμα και με κελεμπία να βγείτε, να είστε σίγουρες.

 

10. Το μακιγιάζ στην παραλία
Το πολύ μακιγιάζ ποτέ δεν δείχνει ωραίο, είτε είστε νέα, είτε δεν είστε νέα. Το δε, πολύ μακιγιάζ στην παραλία δεν είναι τόσο ότι δεν δείχνει ωραίο, όσο ότι είναι ένα τεράστιο λάθος. Καμία μάσκαρα δεν είναι τόσο αδιάβροχη και κανένα λιπ γκλος δεν θα μείνει στα χείλη σας μετά την πρώτη βουτιά ή έστω μετά από 10 λεπτά ηλιοθεραπείας.
Αν δεν θέλετε να «λιώσει» το πρόσωπό σας, μπροστά στα έντρομα μάτια των έτερων λουόμενων, βγείτε στην παραλία χωρίς μακιγιάζ, με τη φυσική σας ομορφιά και να είστε σίγουρες πως έτσι θα γυρίσουν περισσότερα βλέμματα.

click@life