Ένα πολυτελές… κοτέτσι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 18:58

Ένα πολυτελές… κοτέτσι

Η κατασκευή ενός Καναδού για τα πουλερικά του

Είναι εντυπωσιακό και μόνο στην όψη. Πρόκειται για ένα σπίτι με όλα τα… κομφόρ, μόνο που σε αυτό δε θα ζουν άνθρωποι, αλλά κότες!

Ένας Καναδός αποφάσισε να κατασκευάσει μια πολυτελή οικία για τα πουλερικά του. πήρε άδεια από την κατασκευαστική όπου εργάζεται και μέσα σε μερικές ημέρες δημιούργησε το πιο εντυπωσιακό και πολυτελές κοτέτσι που έχουν δει ποτέ τα μάτια μας. Το συγκεκριμένο κατασκεύασμα διαθέτει περισσότερους αυτοματισμούς από ένα σύγχρονο σπίτι.

Σε κόκκινο και λευκό χρώμα και με λουλούδια στην οροφή, οι κότες ούτε που θα το είχαν… ονειρευτεί. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη έκταση στον κήπο του σπιτιού του και διαθέτει αυτόματη πόρτα με ειδικό μηχανισμό για να ανοιγοκλείνει με ελάχιστους διακόπτες και χρονοδιακόπτη. Βέβαια, έχει τοποθετηθεί και ένα ειδικό δίχτυ ώστε να μην κοιμόνται εκεί τα κοτόπουλα και φράζουν την είσοδο-έξοδο. Η αυτόματη πόρτα λοιπόν, θα ανοίγει στις 07.30 και θα κλείνει στις 22.30, ενώ δίπλα υπάρχει ένα παράθυρο εξαερισμού.

Πέραν αυτών, έχει φτιάξει και βεράντα, αλλά και ειδικό χώρο –σαν νιπτήρα- όπου θα χρησιμεύει σαν μπανιέρα. Με ειδική μπαταρία, που θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια, το σπιτάκι θα παίρνει ρεύμα (για την αυτόματη πόρτα) και φως. Παράλληλα, υπάρχει μια «δεξαμενή» για νερό, την οποία δημιούργησε χρησιμοποιώντας ένα καζανάκι. Οι κότες θα μπορούν να προμηθεύονται νερό χτυπώντας με το ράμφος τους ειδικούς μοχλούς που έχουν τοποθετηθεί.

Και έχει και συνέχεια… Έχει τοποθετήσει εξωτερικά έναν σωλήνα, μέσω του οποίου θα μπαίνει τροφή για την περίοδο που οι κότες είναι απασχολημένες κλωσώντας τα αυγά τους. έχει προβλέψει βέβαια και για τα… δωμάτια τους, που μοιάζουν με ξεχωριστούς χώρους. Και όλο αυτό, αποτελεί μια κατασκευή η οποία βρίσκεται πάνω σε τροχούς, έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρεται. Αν μη τι άλλο, χάνεις τη λαλιά σου. Ελπίζουμε να μην πάθουν το ίδιο και οι κότες…



Το εξωτερικό μέρος, μετά και πριν το βάψιμο.







Η.. μπανιέρα για τις κότες.


Η ειδική δεξαμενή για φρέσκο νερό. Με τα ράμφη τους θα χτυπούν τους μοχλούς και θα ανοίγουν αυτόματα.






Διαθέτει και ρόδες για να μετακινείται, αλλά και κήπο στην στέγη, ενώ θα είναι και ευήλιο χάρη στα παράθυρα του.




 

newsbeast