Πασχαλινή τυρόπιτα με δυόσμο από τον Ηλία Μαμαλάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Απριλίου 2014 13:11

Πασχαλινή τυρόπιτα με δυόσμο από τον Ηλία Μαμαλάκη

Yλικά για 1 ταψί του φούρνου1 πακέτο φύλλο κρούστας250 γραμ. ανθότυρο250 γραμ. φέτα1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα3 αυγά1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμοελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλωνπιπέρι

 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη φέτα και λειώστε τη με ένα πιρούνι να γίνει μικρά κομματάκια. Προσθέστε τον ανθότυρο ψιχουλιαστό και ανακατέψτε τα 2 τυριά καλά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Πασπαλίστε το με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Ρίξτε μέσα τα αυγά και δουλέψτε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Ρίξτε μέσα τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μπόλικο πιπέρι. Φυλάξτε το μίγμα στο ψυγείο. Παίρνετε ένα ταψί του φούρνου μέτριο και το αλείφετε καλά με ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα 4 φύλλα αλείφοντάς τα καλά ένα-ένα με ελαιόλαδο. Αδειάστε το κρύο μίγμα τυριών μέσα στο ταψί και στρώστε το με ένα πιρούνι. Γυρίστε τα περισσευούμενα φύλλα προς τη μεριά του τυριού, αλείψτε τα με ακόμα λίγο λάδι και βάλτε από πάνω ακόμα 4 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.

Συγυρίστε τα γύρω-γύρω να μην περισσεύουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε την τυρόπιτα σε μερίδες. Ψήστε την τυρόπιτα στο φούρνο, βάζοντας τη σχάρα του στο 1/3 του ύψους του και στους 180°. Αφήστε τα φύλλα να ροδοκοκκινίσουν πάνω και κάτω. Μόλις γίνει, κόψτε τη σε μερίδες και απολαύστε τη ζεστή στο τραπέζι.

www.eliasmamalakis.gr