Η μέρα που άλλαξε τη ζωή του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 10:03

Η μέρα που άλλαξε τη ζωή του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς

Σαν σήμερα 28 Απριλίου το 1993 άλλαξε η ζωή του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, καθώς σε αγώνα του Πανιωνίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό χτύπησε βεβιασμένα κεφάλι του στην μπασκέτα, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1963 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1980 στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Το 1992 μετακόμισε στην ομάδα του Πανιωνίου όπου και αγωνίστηκε στη θέση του φόργουορντ. Η μοιραία στιγμή της ζωής του ήταν στις 28 Απριλίου 1993, όταν σε αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, σε μια επίθεση της ομάδας του, ο διαιτητής Κουκουλεκίδης σφύριξε επιθετικό φάουλ εις βάρος του (υπέρ του Αλβέρτη).

Τότε ο Γιάνκοβιτς βεβιασμένα χτύπησε το κεφάλι του στην μπασκέτα δείχνοντας την αντίδρασή του ως προς την απόφαση του διαιτητή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό με διατομή του πέμπτου αυχενικού και τομή νωτιαίου μυελού. Από εκείνη τη στιγμή το νεύρο του παρέλυσε με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος στο κάτω μέρος του σώματός του. Ο Γιάνκοβιτς έμεινε για 13 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι. Πέθανε στις 28 Ιουνίου του 2006 από ανακοπή καρδιάς, καθώς βρισκόταν σε ταξίδι μέσα στο πλοίο.

Πηγή: onsports.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ