Μιλφέιγ με πτι-μπερ και κρέμα πραλίνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 09:57

Μιλφέιγ με πτι-μπερ και κρέμα πραλίνας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30’

Υλικά

3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ 

Για την πραλίνα φουντουκιού

50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ φουντούκια 

Για την κρέμα πραλίνα

125 γρ γάλα

225 γρ κρέμα γάλακτος

30 γρ ζάχαρη

3 κρόκοι αυγών

150 γρ πραλίνα φουντουκιού

1 ½ φύλλα ζελατίνας

Για τη διακόσμηση

100 γρ φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε την πραλίνα φουντουκιού. Σε ένα ταψάκι στο φούρνο, καβουρδίζουμε τα φουντούκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ξανθό σκούρο χρώμα. Ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφτούν όλα με την καραμέλα. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος το σπάμε σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Η πραλίνα είναι έτοιμη.

  2. Φτιάχνουμε την κρέμα πραλίνα. Βάζουμε 125γρ κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν χωρίς να βράσουν. Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, σιγά, για να μην κόψει το αυγό. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που έχουν ήδη μαλακώσει σε κρύο νερό. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σε μορφή παχύρευστης κρέμας και την προσθέσουμε στο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει όχι όμως να σφίξει.

  3. Φτιάχνουμε το Μιλφέιγ βάζοντας, σε ένα πυρέξ μια στρώση μπισκότα πτι μπερ και απλώνοντας από πάνω το 1/3 της κρέμας. Σκορπίζουμε το 1/3 φουντούκι και βάζουμε από πάνω μια ακόμη στρώση από μπισκότα πτι μπερ. Συνεχίζουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα, κρέμα και φουντούκι. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει, κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και σερβίρουμε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250