Και ο Μίκυ έχει... χρέη!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 07:04

Και ο Μίκυ έχει... χρέη!

Μπορεί η ελληνική οικονομία να βρίσκεται στην πρώτη θέση των συζητήσεων ανά τον κόσμο, μπορεί τα χρέη μας μας να είναι υπέρογκα, αλλά και η Ντίσνευλαντ στο Παρίσι δεν πάει πίσω!

Ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, καθώς τα χρέη του φτάνουν το 1,9 δισεκατομμύριο ευρώ.Αν και πρόσφατα γιόρτασε τα 20ά γενέθλιά της, το μέλλον της Eurodisney μοιάζει δυσοίωνο.

Είκοσι χρόνια πριν, ο τότε πρόεδρος του ομίλου Disney Ρόμπερτ Φιτζπάτρικ δήλωνε πως ο μεγαλύτερος φόβος του είναι πως η Ντίσνευλαντ θα είναι υπερβολικά πετυχημένη.

Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν και η Ντίσνευλαντ έγινε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Γαλλίας. Αυτό που δεν προέβλεψε ο πρόεδρός της ήταν η επερχόμενη οικονομική καταστροφή της.

Όσοι περίμεναν φαντασμαγορικά γενέθλια για τα είκοσι χρόνια της μάλλον θα απογοητεύτηκαν. Παρά τη λάμψη του Γάλλου πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν και της Λατίνας ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, τα φετινά γενέθλια ήταν πιο ταπεινά από ποτέ.

Τα έσοδα μπορεί αυξάνονται, όμως παράλληλα τα έξοδα συντήρησης τρέχουν και συνεχώς έχουν ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα να φτάνουν τα 1,9 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως δημοσιεύει η Espresso της Κυριακής.

Κάθε χρόνο το θεματικό πάρκο δέχεται πάνω από 15 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμό διπλάσιο από εκείνον του Λούβρου ή του Πύργου του Άϊφελ.

Πηγή: news247.gr




00 inkefalonia general ad 300X250