Τα 4 διατροφικά λάθη...του απογεύματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 11:46

Τα 4 διατροφικά λάθη...του απογεύματος

Μπορεί της νύχτας τα καμώματα να τα βλέπει η μέρα και να γελά, όπως λέει και η γνωστή παροιμία, αλλά μάλλον το ίδιο συμβαίνει και με τα διατροφικά ατοπήματα του απογεύματος.  

Πλήρες πρωινό, σαλάτα απαραίτητο συνοδευτικό στο γεύμα και νωρίς το βράδυ ένα ελαφρύ δείπνο, είναι οι κινήσεις must, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σωστό σωματικό βάρος μας. Το απόγευμα όμως μήπως …χαλαρώνουμε πολύ;

Mini..γεύμα

Ένα σνακ μεταξύ μεσημεριανού γεύματος και δείπνου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας στα ύψη. Μία τέτοια κίνηση είναι σοφή, αν σκεφτείτε ότι με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τις απογευματινές λιγούρες, τις οποίες αν αγνοήσετε θα οδηγηθείτε, με μαθηματική ακρίβεια σε ένα βαρύ δείπνο, που θα καταβροχθίσετε με λαιμαργία.

Να θυμάστε ότι ένα σνακ (ένα όμως, που θα κυμαίνεται περίπου στις 150 θερμίδες) είναι ο ιδανικός τρόπος για να μπορέσετε να έχετε μία ισορροπημένη διατροφή.

 

Ποιος πάει γυμναστήριο τώρα;

Είτε είστε πολύ κουρασμένοι μετά το γεύμα για να ασκηθείτε ή δε μπορείτε να χωρέσετε το γυμναστήριο στο πολυάσχολο καθημερινό σας πρόγραμμά, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: δε χάνετε τις 300 θερμίδες (ή και περισσότερες), από τις οποίες θα μπορούσε να σας απαλλάξει η προπόνησή σας.

Το να παραλείψετε (λόγω ανωτέρας βίας) το γυμναστήριο μία φορά δεν πειράζει, αλλά αν αυτό γίνει συνήθεια, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Βρείτε έστω 45 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα, για την γυμναστική σας ή στην περίπτωση που ούτε αυτό είναι εφικτό, προσπαθήστε να περπατάτε καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Πάμε για καφέ;

Ο πειρασμός είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Οπότε είναι πολύ εύκολο, περνώντας έξω από ένα καφέ να δελεαστείτε από τις μυρωδιές και να μπείτε στον πολυσυζητημένο πειρασμό να παραγγείλετε έναν καφέ- υπερπαραγωγή με σαντιγί, καραμέλα, σοκολάτα και ό,τι άλλο βάλει ο νους και το …μάτι σας.

Εάν δε μπορείτε να ζήσετε χωρίς την απογευματινή σας δόση καφεΐνης, καλό θα ήταν να προνοήσετε να φτιάξετε μόνοι σας τον καφέ σας. Έτσι, η απογευματινή σας απόλαυση θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας, χωρίς να προκαλέσει… θερμιδική έκρηξη.

 

Βόλτα στο ψυγείο

Είτε είστε στο γραφείο είτε στο σπίτι, φροντίστε πάντα να είστε εφοδιασμένοι με σνακ (γλυκά και αλμυρά, ανάλογα την όρεξη). Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε να καταναλώσετε ό,τι παχυντικό λαχταράτε εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Έχετε πάντα ένα σνακ (υγιεινό φυσικά) φυλαγμένο στο γραφείο, στο ντουλάπι ή ακόμα και στην τσάντα σας, ώστε να μη χρειαστεί να αγοράσετε την πλούσια σε θερμίδες σοκολάτα, που σας….κοιτά επίμονα.

Ιδανική εναλλακτική, ειδικά για το καλοκαίρι, είναι τα φρούτα. Πλούσια σε γεύσεις και αρώματα και χαμηλά σε θερμιδική αξία, μπορούν να καταπολεμήσουν τις απογευματινές λιγούρες, ικανοποιώντας πλήρως τον ουρανίσκο σας.

click@life




00 inkefalonia general ad 300X250