Έλληνας βρήκε το πιο σπάνιο χταπόδι του κόσμου και το έκανε... μεζέ!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 13:20

Έλληνας βρήκε το πιο σπάνιο χταπόδι του κόσμου και το έκανε... μεζέ!

Βγήκε στη στεριά κρατώντας το ως λάφυρο. Είχε χτυπήσει με το ψαροτούφεκο του ένα χταπόδι και ήθελε να το δείξει στην οικογένειά του.

Δεν φανταζόταν ωστόσο ότι θα ήταν το πιο σπάνιο χταπόδι που υπάρχει. Το περιστατικό συνέβη στο Παπά Νερό στο Πήλιο με πρωταγωνιστή τον 49χρονο ομογενή Λάμπρο Ύδρα.

Ο κ. Ύδρας, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει με την οικογένειά του στην Ουάσινγκτον, έπιασε το σπάνιο μαλάκιο ενώ έκανε ψαροτούφεκο. Πρόκειται για το λεγόμενο "εξαπόδι", όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, επειδή έχει δύο πόδια λιγότερα.

Αρχικά θέλησε να το φωτογραφίσει με τα παιδιά του, τον Αρίωνα και την Αρετή και στη συνέχεια σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, ζήτησε από το σεφ μιας ταβέρνας να του το μαγειρέψει.
Εκείνος ωστόσο του αρνήθηκε γνωρίζοντας τη σπανιότητα του χταποδιού. Ο 49χρονος ωστόσο είχε άλλη ιδέα. Το χτύπησε για να το μαλακώσει και το έκανε τηγανητό με λεμόνι. Μάλιστα το φωτογράφησε στο πιάτο λίγο πριν το καταναλώσει.

Αφού το μαγείρεψε και το έφαγε ο ίδιος, ζήτησε από το σεφ να του εξηγήσει για ποιο λόγο είχε αρνηθεί να το μαγειρέψει. Τότε είναι που συνειδητοποίησε την σπανιότητα του εν λόγω χταποδιού. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο εξάποδο χταπόδι που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο. Το πρώτο, ο "Χένρι το εξάποδο" βρέθηκε το 2008 στη Βόρεια Ουαλία, πήρε το όνομά του από τον βασιλιά Ερρίκο με τις έξι γυναίκες και βρίσκεται σε ενυδρείο του Μπλάκπουλ.

"Δεν κατάλαβα ότι ήταν σπάνιο. Πίστεψα ότι απλά του έλειπαν δύο πόδια. Ερχόμαστε κάθε χρόνο στην Ελλάδα και όποτε πιάνουμε ένα χταπόδι, κάνουμε το ίδιο πράγμα... το τρώμε. Νιώθω άσχημα για την άγνοιά μου και επειδή σκότωσα ένα τόσο σπάνιο μαλάκιο" είπε ο ίδιος.

πηγή: news247.gr