Τα 23 και τα 69 είναι τα καλύτερά μας χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 16:03

Τα 23 και τα 69 είναι τα καλύτερά μας χρόνια

Το 23 και το 69 το... καλό! Αν η ζωή είναι μια ρουλέτα, τότε όταν κάτσει η μπίλια σε αυτά τα 2 νούμερα, χτυπήσατε τζακ ποτ! Όπως επιβεβαίωσαν επιστήμονες του Κέντρου Οικονομικών Επιδόσεων του London School of Economics, αυτές οι δυο ηλικίες (τα 23 και τα 69 χρόνια) είναι τα ζενίθ της ανθρώπινης ευτυχίας. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 23.161 ανθρώπων ηλικίας 17 έως 85 ετών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η ζωή μας... κύκλους κάνει, με ουσιαστικά 2 μεγάλες καμπές. Από τα 23 και μέχρι τη δεκαετία των 50, οι δείκτες ευτυχίας αρχίζουν να μειώνονται. Στα 55, ο κύκλος αλλάζει και γινόμαστε όλο και πιο ευτυχείς και πάλι με απόγειο τα 69 μας χρόνια.

Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Research in Personality και έγινε επίσης σε δείγμα χιλιάδων ανθρώπων έδειξε ότι οι εξωστρεφείς και συναισθηματικά πιο υγιείς ενήλικες είναι όλο και πιο ευτυχείς όσο πλησιάζουν προς τη σύνταξη από τους νεαρούς ενήλικες.

Πάντως, οι ειδικοί τονίζουν: Μη θεωρήσετε ότι κάτι από αυτά είναι αναπόφευκτο! Η στάση μας και η πνευματική μας κατάσταση παίζουν καταλυτικό ρόλο. Όλα αυτά δείχνουν τάσεις, όχι προδιαγεγραμμένες πορείες στη ζωή. Το πόσο ευτυχείς πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι ότι είμαστε και το να κάνουμε μικρά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους ενισχύει τη σωματική και πνευματική μας υγεία και μας χαρίζει επιπλέον χρόνια ζωής, λένε οι ειδικοί.

Και περισσότερα χρόνια ζωής σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες και στιγμές ευτυχίας... λέμε εμείς.

Πηγή: time.com




00 inkefalonia general ad 300X250