Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να μαυρίσεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 13:37

Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να μαυρίσεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα...

Στην καλοκαιρινή ατζέντα προστέθηκε και το μαύρισμα. Ο μεγάλος πόθος που μας ομορφαίνει και καλύπτει κάποιες ατέλειες. Με τις ώωωωρες στον ήλιο... Οτιδήποτε χρειάζεται για να μαυρίσουμε γρηγορότερα και περισσότερο. Επειδή όμως ο ήλιος κρύβει κινδύνους το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φερθείς έξυπνα. Να χρησιμοποιήσεις δηλαδή το στόμα σου. Και τι εννοώ; Να βάλεις στη διατροφή σου συγκεκριμένα τρόφιμα τα οποία φροντίζουν ώστε να παραμένει η επιδερμίδα σου σφριγηλή και νεανική, αλλά κάνουν και την υπόθεση μαύρισμα πιο απλή και πιο γρήγορη. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη αποκαλύπτει τις δέκα τροφές που συμβάλουν στο να αναδείξεις το μαύρισμά σου. Ναι, ναι δεν είναι μόνο το καρότο λάτρης της ηλιοθεραπείας... Οι βιταμίνες της τέλειας, μαυρισμένης επιδερμίδαςΌσο το σκέφτεσαι, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται. Εκείνες οι τροφές που αγαπούν τη γραμμή σου και προστατεύουν την υγεία του οργανισμού, είναι κι αυτές που σε βοηθούν να δείχνει πιο όμορφη με summer ηλικομμένο look. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη μας δίνει τις βιταμίνες που συμβάλλουν στο μαύρισμά σου: - Βιταμίνη Α: πιο συγκεκριμένα το β-καροτένιο, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και προφυλάσσει από την ξηροδερμία και τους ερεθισμούς του δέρματος που προκαλεί ο ήλιος.  

- Βιταμίνη Ε: προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος, την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων της επιδερμίδας.

- Βιταμίνη C: συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας και του κολλαγόνου της επιδερμίδας. Η ανεπαρκής πρόσληψή της οδηγεί στην αποδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων και στη ρήξη των τριχοειδών που βρίσκονται στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος.

- Χαλκός και ψευδάργυρος: ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας αφού διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, ενώ συγχρόνως μειώνουν την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας σε αυτό. Η έλλειψη τους εγκυμονεί κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

- Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Το σύμπλεγμα βιταμινών Β βοηθά στην εξισορρόπηση του σμήγματος καθώς και στην λίπανση του δέρματος. Ειδικότερα η βιταμίνη Β12 διεγείρει την παραγωγή της μελανίνης και βοηθά σημαντικά στη χρησιμοποίηση του οξυγόνου από τα κύτταρα του δέρματος.

Top 10! Τα δέκα τρόφιμα που λατρεύουν την ενυδατωμένη, μαυρισμένη επιδερμίδα
Καλά όλα αυτά με τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Σε τι τρόφιμο όμως μεταφράζεται η βιταμίνη Α ή τα καροτινοειδή (εκτός βέβαια από το καρότο που μπορείς να το μαντέψεις); Η διαιτολόγος σου δίνει τα δέκα πιο σημαντικά τρόφιμα αν θέλεις να μαυρίσεις πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή:http://www.tlife.gr