Εύκολο πασχαλινό τσουρέκι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 10:59

Εύκολο πασχαλινό τσουρέκι

Ένα από τακατ΄εξοχήν πασχαλινά γλυκά είναι το τσουρέκι! Σας προτείνουμε μια εύκολησυνταγή για να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό πασχαλινό τσουρέκι! Καλήεπιτυχία! ΧρόνοςΠροετοιμασίας:45' ΧρόνοςΜαγειρέματος:30' Υλικα

150 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο

400 ml γάλα χλιαρό 3,5 % λιπαρά

2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

1 κ. γλ. μαχλέπι τριμμένο

Ξύσμα και χυμόαπό ½ πορτοκάλι

50 γρ. μαγιά σεπάστα

7 αβγά

2 ½ κιλά αλεύρικατάλληλο για τσουρέκια

Μισό ποτήρι χλιαρό νερό

Ας τo φτιάξουμε!

Τοποθετούμε έναμικρό σκεύος επάνω στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και βάζουμε μέσα το γάλα,τη ζάχαρη, το μαχλέπι που θα δώσει το ιδιαίτερο άρωμα στο τσουρέκι μας,τη μαγιά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί ημαγιά. Το μείγμα πρέπει να έχει χλιαρή θερμοκρασία.

Κατεβάζουμε τοσκεύος από την εστία και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια,σε 2 διαφορετικά μπολ χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια ελαφρά σεμαρέγκα, λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο καιτο κρατάμε στην άκρη.

Στον κάδο τουμίξερ χτυπάμε τους κρόκους και τα ασπράδια μαζί με το μισό αλεύρι καισυμπληρώνουμε με το μισό χλιαρό μείγμα που έχει τη μαγιά και ξεκινάμε τοζύμωμα.

Επαναλαμβάνουμετην ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό μείγμα με τημαγιά και αρχίζουμε να ξαναζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή.

Κατόπιν,προσθέτουμε το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμεμέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

Τη βάζουμε σεένα μπολ, για 50-60', με μια πετσέτα από πάνω σε θερμό μέρος για ναδιπλασιαστεί ο όγκος της. Αφού φουσκώσει, κόβουμε με το μαχαίρι μας κομμάτιααπό τη ζύμη τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο και πλάθουμε μακριά μπαστούνια,δημιουργώντας πλεξούδες και τις τοποθετούμε σε αλειμμένο ταψάκι με Flora Soft με βούτυρο.

Τέλος, με έναπινέλο αλείφουμε τα τσουρέκια με λίγο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο καιπασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.Ψήνουμε στους 200 °C για περίπου 50-60' σε προθερμασμένο φούρνο.

Για περισσότερες συνταγές και χρήσιμεςσυμβουλές για το σπίτι και όχι μόνο επισκεφτείτε το www.livesmart.gr