Μειώθηκαν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων, αυξήθηκε το αναγνωστικό κοινό

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 09:28

Μειώθηκαν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων, αυξήθηκε το αναγνωστικό κοινό

Οι κυκλοφορίες σχεδόν όλων των εφημερίδων και των περιοδικών της Αυστραλίας παρουσίασαν πτώση το 2012, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αλλά το αναγνωστικό τους κοινό αυξήθηκε λόγω των ψηφιακών τους εκδόσεων. Από το σύνολο των 118 εφημερίδων και περιοδικών, των οποίων η κυκλοφορία ελέγχθηκε, μόνο δυο παρουσίασαν μικρή αύξηση. Όλα τα άλλα έντυπα είχαν πτώση.

Δημοφιλέστερες εφημερίδες εξακολουθούν να είναι οι κυριακάτικες, με πρώτη την Sunday Telegraph του Σίδνεϊ με 599. 16 φύλλα (μείωση 3.2% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο). Από τις ημερήσιες πρώτη είναι η Herald Sun της Μελβούρνης με 514.61 φύλλα μέση κυκλοφορία (πτώση 5.7%). Πάντως οι εφημερίδες του συγκροτήματος News του Ρούπερτ Μέρντοχ παραμένουν πρώτες σε κυκλοφορία.

Η μείωση της κυκλοφορίας ήταν ακόμα μεγαλύτερη για τις λεγόμενες «ποιοτικές» εφημερίδες του συγκροτήματος Φέρφαξ που έφτασε το 13% για τη Sydney Morning Herald και τη The Age. Αυτός είναι ο λόγος που οι εφημερίδες αυτές, με μια ιστορία 160 χρόνων, έως τώρα ήταν μεγάλου σχήματος, αλλά από την Δευτέρα θα κυκλοφορούν σε ταμπλόιντ.

Η μοναδική ημερήσια εφημερίδα μεγάλου σχήματος είναι πλέον η The Australian του Μέρντοχ, της οποίας η κυκλοφορία μειώθηκε κατά 8% πέρσι. Όμως η ψηφιακή έκδοση της ίδιας εφημερίδας έχει πλέον 40.000 συνδρομητές και συνεχώς αυξάνεται.

Αύξηση γνωρίζουν και οι ψηφιακές εκδόσεις άλλων εφημερίδων. Έτσι, αυτό που χάνουν οι έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων το αναπληρώνουν με τις ψηφιακές εκδόσεις τους και συνολικά το αναγνωστικό τους κοινό παρουσιάζει αύξηση!

Πηγή: protothema.gr




00 inkefalonia general ad 300X250