Πώς να χάσετε εύκολα και γρήγορα 2 με 3 κιλά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 23:22

Πώς να χάσετε εύκολα και γρήγορα 2 με 3 κιλά

Ορισμένα βασικά λάθη στη διατροφή μας, είναι αυτά που ευθύνονται για το ότι δεν μπορούμε να χάσουμε τα περιττά κιλάκια μας... Κι όμως για να καταφέρουμε να χάσουμε εύκολα και γρήγορα ένα με δύο κιλά αρκεί να διορθώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες! Ακολουθείστε τις συμβουλές και θα κερδίσετε: Σταματήστε να τρώτε μεταξύ των κυρίων γευμάτων της μέρας Αν κατά τη διάρκεια της μέρας πεινάτε "σαν λύκοι" ξεκινήστε να ισορροπείτε τα κύρια γεύματα της μέρας.

-Ξεκινήστε να καταναλώνετε ένα ουσιώδες πρωινό που θα περιέχει: Χωριάτικο ή ψωμί ολικής άλεσης (τέλος στο λευκό ψωμί και στις φέτες του τοστ), γαλακτοκομικά όχι πολύ λιπαρά, όπως γιαούρτι ή τυρί με έως και 3% λιπαρά, αυγά και φρούτα στη θέση των χυμών φρούτων και τέλος αφεψήματα χωρίς ζάχαρη.

-Το μεσημέρι μην αρκείστε με ένα γρήγορο πιάτο και όσες μπορείτε, ολοκληρώστε το γεύμα σας με κάποιο γιαούρτι ή φρούτο.

Για να ικανοποιήσετε την πείνα σας το κάθε σας πιάτο πρέπει να περιέχει: πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, αυγό και προϊόντα με βάση το γάλα), ίνες (ωμά ή βραστά λαχανικά και φρούτα) και αρκετούς υδρογονάνθρακες (ζυμαρικά, ρύζι).

Προσπαθείτε να ακολουθείτε καθημερινά τις ίδιες ώρες που αφιερώνετε στο φαγητό και να μην τις ξεχνάτε ακόμα και αν χρειαστεί να τις μετακινήσετε κάποιες φορές κατά μία ή και δύο ώρες.

Μην διστάσετε μεταξύ των γευμάτων σας να καταναλώσετε φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρέσκο ψωμί και τυρί, κορν φλέικς με αποβουτυρωμένο γάλα.

Ανάλογα με τον ρυθμό της ζωής μας και τα ωράρια που ακολουθεί η κάθε μια μας μπορούμε να φάμε κάποιο από τα παραπάνω όταν νοιώθουμε ισχυρή την αίσθηση της πείνας.

Το να φάμε συγκεκριμένες τροφές όταν πεινάμε δεν παχαίνει.

-Εάν δεν μπορείτε να απελευθερωθείτε από αυτή την κακή συνήθεια, εξοπλίσου με ελαφριές τροφές για την... δύσκολη ώρα:

ντοματάκια, καρότα ή αγγουράκια κομμένα, γλυκά φρούτα όπως φράουλες και καρπούζι, μικρά κομμάτια από τυρί light (μέχρι 10% λιπαρά), λεπτές φέτες γαλοπούλας και προϊόντα με βάση το αποβουτυρωμένο γάλα (0% λιπαρά).

-Καταναλώνετε λιγότερο αλκοόλ και αναψυκτικά με ζάχαρη

Οι θερμίδες από τα υγρά είναι οι χειρότερες γιατί έχουν τα λιγότερα θρεπτικά συστατικά...

Είτε πίνουμε νερό, είτε κρασί ή αναψυκτικά θα φάμε την ίδια ποσότητα φαγητού...

Εάν καταναλώνετε συχνά αλκοόλ ή αναψυκτικά με ζάχαρη προσπαθείτε να τα περιορίζετε μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως δείπνο με γνωστούς ή σε κάποια γιορτή.

Στην καθημερινότητά σας προσπαθείτε να τα αντικαταστήσετε με σόδα, ή με ανθρακούχο νερό, με αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη ή με τοματοχυμό...

Προσπαθείτε επίσης να μαγειρεύετε περισσότερο στο σπίτι και να καταναλώνετε λιγότερη έως καθόλου ζάχαρη και προσπαθείτε να μετράτε συχνά τον δείκτη της σωματικής σας μάζας!

Να γνωρίζετε πως αν το αποτέλεσμα βρίσκεται μεταξύ του 18,5 και 25 το σώμα σου είναι τέλειο από ιατρικής άποψης.

Τέλος μην ξεχνάτε να αθλείστε, διαλέξτε το σπορ που σας αρέσει περισσότερο και που είναι το ιδανικό στην φυσική σου κατάσταση, ζητώντας τις συμβουλές κάποιου γιατρού.

radar




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ