Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε εργοστάσιο της Samsung

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 10:23

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε εργοστάσιο της Samsung

Πριν λίγες μέρες, ένα σημαντικό ατύχημα συνέβη στις εγκαταστάσεις της Samsung στο Hwaseong της Κορέας, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργάτης και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε διαρροή 500 λίτρων υδροφθορικού οξέως, αμέσως οι υπεύθυνοι της εταιρίας ενημέρωσαν την εταιρία συντηρήσεων STI Service, για να επιδιορθώσει το πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες κανένα από τα πέντε άτομα που έστειλε η STI, δε φορούσε τις ειδικές στολές για την προστασία τους, με μόνο τον έναν από τους πέντε να φοράει μία μάσκα.

Οι τέσσερις που επιβίωσαν, μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο και πλέον έχουν αναρρώσει πλήρως. Η έρευνα των αρχών εστιάζεται στο κατά πόσο η εταιρία συντήρησης είχε ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος, καθώς αν είχε ενημερωθεί φέρει σημαντική ευθύνη που έστειλε τους τεχνικούς τους χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, αν πάλι δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση, οι ευθύνες θα βαρύνουν τη Samsung.

Πληροφορίες πάντως θέλουν τη γνωστή, κορεατική εταιρία να προσπάθησε να καλύψει το γεγονός, βγάζοντας και σχετική ανακοίνωση πως δεν υπάρχει κίνδυνος της τριγύρω περιοχής από τη διαρροή.

Πηγή: news.gr




00 inkefalonia general ad 300X250