Yπουργός της Κυβέρνησης υπέρ της θανατικής ποινής [VIDEO]

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 16:35

Yπουργός της Κυβέρνησης υπέρ της θανατικής ποινής [VIDEO]

Υπέρ της θανατικής ποινής δήλωσε ότι παραμένει ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στην εκπομπή της ΝΕΤ «Η άλλη όψη». Είχε εκφέρει την ίδια άποψη και παλιότερα σε άρθρο του.Συγκεκριμένα ανέφερε «Έχει μία πάρα πολύ μεγάλη δύναμη αποτροπής για ειδεχθή εγκλήματα», δίνοντας ορισμένα παραδείγματα στα οποία θα μπορούσε να εξετάσει κανείς την επιβολή της θανατικής ποινής. «Φανταστείτε μία δολοφονία εγκύου, αφού έχει προηγηθεί βιασμός", είπε. "Εκεί η ποινή της φυλάκισης, ακόμα και της ισοβίου καθείρξεως μπορεί να θεωρεί ότι δεν τιμωρεί επαρκώς, αλλά και ταυτόχρονα δεν στέλνει ένα μήνυμα αν θέλετε μεγίστης απέχθειας και τιμωρίας προς την κοινωνία», επεσήμανε.

Ενώ σε ερώτηση αν η θανατική ποινή θα έπρεπε να εφαρμοστεί και σε περιπτώσεις τρομοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε.
«Δεν θα το συνέδεα όμως με την έννοια της συμμετοχής σε μία τρομοκρατική οργάνωση όσο με την έννοια της πράξης», είπε, και ανέφερε το παράδειγμα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ.

«Όταν έχουμε δολοφονίες ανθρώπων αθώων με τόσο ειδεχθή τρόπο εκεί θα μπορούσε να δει κανείς και αυτή την ποινή», κατέληξε.
Τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σχολίασε στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης: "Βορίδης υπέρ της θανατικής ποινής! Η ΝΔ πάει όλο και πιο δεξιά. Και οι "ευρωπαϊστές" εταίροι της, την στηρίζουν, για να μην έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ".

https://www.youtube.com/watch?v=VozZbzVW2C0

crime.gr