Ενός λεπτού σιγή στο Βέλγιο για τους μαθητές του τραγικού τροχαίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 10:04

Ενός λεπτού σιγή στο Βέλγιο για τους μαθητές του τραγικού τροχαίου

Ημέρα πένθους η σημερινή στο Βέλγιο, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ειδικά στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην μνήμη των 28 νεκρών του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Ελβετία. Επέστρεψαν χθες το βράδυ οι πρώτοι επιζήσαντες μαθητές του τραγικού τροχαίου.

Ενός λεπτού σιγή στο Βέλγιο

Στις 11:01 τοπική ώρα, θα ηχήσουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Βελγίου, ενώ τα σχολεία του Χέβερλε και του Λόμελ όπου πήγαιναν οι 46 μαθητές έχουν μετατραπεί σε τόπους προσκυνήματος.

Στο Βέλγιο επέστρεψαν το βράδυ της Πέμπτης οι πρώτοι επιζήσαντες μαθητές του τραγικού τροχαίου στην Ελβετία, μετέδωσε το πρακτορείο Belga

Τα παιδιά τα οποία επέβαιναν στο λεωφορείο την στιγμή του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 22 συμμαθητές τους και έξι ενήλικες, έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Οι σοροί των μαθητών, οι περισσότεροι 11 και 12 ετών, αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα με τρία στρατιωτικά αεροσκάφη C-130, ανακοίνωσε η αστυνομία του Βαλέ.

Ενός λεπτού σιγή στο Βέλγιο

«Η επιχείρηση της μεταφοράς των σορών θα αρχίσει στις 07:30 (08:30 ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο της Σιόν, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Βαλέ και του διοικητή της τοπικής αστυνομίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο αεροδρόμιο θα αποδοθούν τιμές στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

Οι σοροί θα μεταφερθούν με αεροσκάφη C-130 του βελγικού στρατού.

Πηγή: ethnos.gr