Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 10:48

Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Απεργία διαρκείας αρχίζουν από την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, μετά την ανακοίνωση από τη διοίκηση ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων, θα κλείσουν οριστικά.

Σε οριστικό κλείσιμο οδεύουν και τα ναυπηγεία Νεωρίου στη Σύρο, σύμφωνα με την διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι που παραμένουν έναν χρόνο απλήρωτοι, προγραμματίζουν για τις 7 το πρωί της Τρίτης διαμαρτυρία στα διόδια της Ελευσίνας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού τους.

Οι εργαζόμενοι, στην καλύτερη περίπτωση, παίρνουν 100 ευρώ βδομάδα παρά βδομάδα, ενώ ένας από τους εργαζόμενους εχει αρχίσει απεργία πείνας.

Τονίζεται ότι η τελευταία πληρωμή του Δημοσίου προς το ναυπηγείο της Ελευσίνας έπρεπε να είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012. Το δημόσιο όμως αποφάσισε εκείνη την ημέρα να προσφύγει στο νομικό συμβούλιο του κράτους προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της τρέχουσας πληρωμής.

Διοίκηση και εργαζόμενοι αναμένουν την απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους για τις οφειλές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ύψους 12εκατ.€. Εξαιτίας της αναμονής αυτής πολλές επισκευές ακόμη και κατασκευές εμπορικών πλοίων έχουν παγώσει. Είναι χαρακτηριστικό οτι ακόμη και η μοναδική εν ενεργεία πλωτή δεξαμενή για πλοία άνω των

Πηγή: http://www.skai.gr