Περισσότερα από 200 περιστατικά παιδικής κακοποίησης από τον Τζίμι Σάβιλ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 15:32

Περισσότερα από 200 περιστατικά παιδικής κακοποίησης από τον Τζίμι Σάβιλ

Παιδιά ηλικίας ακόμα και οκτώ ετών είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από το δημοφιλή παρουσιαστή της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του BBC, Τζίμι Σάβιλ, σύμφωνα με σοκαριστική κοινή έκθεση της Σκότλαντ Γιαρντ και βρετανικής οργάνωσης για την προστασία ανηλίκων. Η έρευνα των αρχών μετά τις αρχικές καταγγελίες αποκάλυψε 214 περιστατικά κακοποίησης σε μια περίοδο πέντε δεκαετιών σε περιοχές της Βρετανίας που υπάγονται σε 28 διαφορετικές αστυνομικές διευθύνσεις. 34 από αυτά τα περιστατικά αφορούν βιασμούς.

Οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για αποκάλυψη εικόνας ενός «δεινού και αρπακτικού σεξουαλικού εγκληματία».

Ο Τζίμι Σάβιλ που πέθανε το Δεκέμβριο του 2011 φέρεται να ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του κυρίως σε εγκαταστάσεις του BBC και σε 13 νοσοκομεία παίδων όπου εργαζόταν εθελοντικά από το 1965 έως και το 2006. Η πλειοψηφία των θυμάτων του ήταν ηλικίας από 13 έως 15 ετών. Το νεαρότερο θύμα του ήταν οκτώ ετών και το πιο ηλικιωμένο 47.

Οι πρώτες αποκαλύψεις σε βάρος του Τζίμι Σάβιλ προβλήθηκαν σε ντοκιμαντέρ ιδιωτικού βρετανικού καναλιού. Ανάλογες αποκαλύψεις που είχε συλλέξει ομάδα της εκπομπής Newsnight του BBC αποφασίστηκε να μην προβληθούν, προκαλώντας στη συνέχεια αλυσιδωτές αντιδράσεις και αλλαγή στελεχών στον ειδησεογραφικό οργανισμό.

Πηγή: http://www.skai.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250