Το ΕΣΡ μπλοκάρει την πώληση του 902 TV (KKE) στον Χατζηνικολάου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013 10:52

Το ΕΣΡ μπλοκάρει την πώληση του 902 TV (KKE) στον Χατζηνικολάου

Το ΕΣΡ σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται στην αφαίρεση της άδειας εκπομπής τηλεοπτικού σήματος πανελλαδικής εμβέλειας από τον τηλεοπτικό σταθμό 902. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει ήδη διερευνηθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση με σχεδόν μηδενική πιθανότητα να είναι αρνητική.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά έρχεται να ακυρώσει την επικείμενη συμφωνία του ΚΚΕ με το Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου προκειμένου ο όμιλος Real να αποκτήσει τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το βράδυ η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας εξέδωσε για το θέμα σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

'Όπως είναι γνωστό ο τηλεοπτικός σταθμός 902 , που ανήκει στο ΚΚΕ , έχει από καιρού διακόψει το πρόγραμμά του.
Όπως είναι επίσης γνωστό, οι συχνότητες αποτελούν δημόσιο αγαθό και όταν παύει η λειτουργία σταθμού επιστρέφονται αμέσως στον μοναδικό τους κύριο, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο. Πώληση συχνότητας, που δεν χρησιμοποιείται από νόμιμα λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση, απαγορεύεται ρητά από το νόμο .
Παρ'όλα ταύτα η συχνότητα του 902 , που από μηνών έχει παύσει να εκπέμπει, δεν έχει ακόμη επιστραφεί στο δημόσιο .
Αρμόδιο όργανο να κινήσει τις διαδικασίες διαπίστωσης της παύσης λειτουργίας του σταθμού, της ανάκλησης της αδείας λειτουργίας και της επιστροφής της συχνότητας είναι το ΕΣΡ. Όμως , παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει να κινηθούν αμέσως , το ΕΣΡ ουδέν έχει πράξει έως σήμερα προς τη κατεύθυνση αυτή.
Το γεγονός αυτό δίνει σε ορισμένους την ευκαιρία να συζητούν περί εξαγοράς της συχνότητας από το ΚΚΕ, και να περιφέρουν σχετικές παράνομες προτάσεις σε υποψήφιους χρηματοδότες, επωφελούμενοι της αδικαιολόγητης ανοχής του ΕΣΡ.Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά μάλιστα ενέχονται σε χρεωκοπία άλλου τηλεοπτικού σταθμού και ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και με προσωρινή στέρηση της ελευθερίας τους.

Γεννούν τα γεγονότα αυτά το εύλογο ερώτημα :
Πότε επιτέλους θα ασκήσει το ΕΣΡ τις εκ του συντάγματος και του νόμου προβλεπόμενες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του περί του αμέσου ελέγχου του κράτους, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις περί του μέλλοντος μιάς συχνότητας , που ανήκει πλέον μόνο στο δημόσιο; H έννοια της παράβασης καθήκοντος δεν τυγχάνει εφαρμογής επί των μελών της εν λόγω Ανεξάρτητης Αρχής;

Επισημαίνεται πάντως ότι Ένωση δεν έχει εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter ο οποίος δεν εκπέμπει για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι ο 902 αν και το Alter δεν αποτελεί σταθμό κόμματος αλλά πολυμετοχική εταιρία δεδομένου ότι είναι εισηγμένο στο ΧΑ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καρούτζος

Πηγή: axiaplus.gr