Χριστόφιας: Είναι τιμή μου και καμάρι μου που είμαι γιός πλύστρας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 11:14

Χριστόφιας: Είναι τιμή μου και καμάρι μου που είμαι γιός πλύστρας

Μετά τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου θα αποχωρήσει από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος σε συνέντευξη του μίλησε για τις επιθέσεις που δέχθηκε όλα τα χρόνια που διήρκεσε η θητεία του. Διαβάστε τι είπε:

    Δέχτηκα σκληρές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δεν δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος. Ηταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος.

    Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή.

    Όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον Πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της.

    Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση.

Πηγή: Χαραυγή