Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ με 27 νεκρούς. Παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 21:12

Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ με 27 νεκρούς. Παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Ένας άνδρας εισέβαλε το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) σε δημοτικό σχολείο στο Νιου Τάουν του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Ο ένοπλος άφησαν πίσω τους 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 18 παιδιά.

Ο 24χρονος, δράστης πατέρας παιδιού που φοιτούσε στο σχολείο, είναι νεκρός. Ο 24χρονος είχε τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο και είναι πιθανό να αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμα άνδρας έχει συλληφθεί από την αστυνομία και φέρεται ότι είχε σχέση με την επίθεση. Ο άνδρας βρέθηκε σε δάσος κοντά στο σχολείο και φορούσε παντελόνι παραλλαγής.

Στο νοσοκομείο Danbury έχουν διακομιστεί τρία άτομα από το σχολείο και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιούτον.

Πολλά ασθενοφόρα καθώς και οι γονείς των μαθητών έχουν σπεύσει στο δημοτικό σχολείο. Στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών. Τα αίτια του μακελειού παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Μαρτυρίες σοκ

"Είναι φοβερό", είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. "Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας "μασκοφόρος μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας.

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC είπε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο.

Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. Ένας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε", είπε χαρακτηριστικά.

Το Νιούτον είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.

Συντετριμμένος ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Ρόμπερτ Μίλερ και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι προκειμένου να ενημερωθεί για το μακελειό.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα τα συλλυπητήριά του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Πηγή: news247.gr




00 inkefalonia general ad 300X250