Τώρα : Παραιτήθηκε και ο Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 15:30

Τώρα : Παραιτήθηκε και ο Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Παραιτήθηκε πριν από λίγο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Γιαννάκης, κάνοντας λόγο για παρορμητισμό και προχειρότητα. Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του: Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Για εννέα σχεδόν μήνες, από κοινού με το στελεχιακό δυναμικό, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατέψουμε τις αρχές και τις θέσεις της Ιδρυτικής Διακήρυξης από ιδιοτελείς μεθοδεύσεις που υπονόμευαν το κύρος και την αποτελεσματικότητα μας. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανατρέψουμε λογικές του παρελθόντος που είχαν παρεισφρήσει στο κόμμα εν τη γεννέσει του και επεδίωκαν την χειραγώγησή του. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφύγουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα που προκαλούσαν παρορμητικές αποφάσεις που ουδεμία σχέση είχαν με την λογική, την ψυχή και το σώμα του κινήματος.

Δυστυχώς, επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα.

Κύριοι Συνάδελφοι,

Όταν τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισα το Δεύτερο Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση δεν δέχτηκα να διαπραγματευτώ την αξιοπρέπεια μου και την συνείδηση μου.

Δεν δικαιούται κανείς να ελπίζει ότι θα τις διαπραγματευτώ τώρα, που ο αγώνας εναντίον των Μνημονίων προμηνύεται ακόμα πιο σκληρός.

Και βέβαια δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τον «οποιονδήποτε» να παίξει με την αξιοπρέπεια όλων όσοι αφιέρωσαν τους εαυτούς τους στην κοινή προσπάθεια αποδέσμευσης από την μέγγενη των Μνημονίων και της Τρόϊκας.

Η παραίτηση μου από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου. Ακριβώς το αντίθετο.

Σε όλα τα στελέχη που ήρθαμε κοντά τους τελευταίους μήνες αλλά και σε όσους δεν συνεργαστήκαμε στενά αλλά μας συνδέουν οι ίδιες αξίες από το παρελθόν αλλά και οι ίδιες αγωνίες για το μέλλον του Τόπου, θα είμαι δίπλα τους με όσες δυνάμεις διαθέτω αρωγός και σύμμαχος.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μιχάλης Γιαννάκης

Πηγή: no comments