Κορονοϊός: Πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 22:09

Κορονοϊός: Πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα!

Νέο κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα που είχε έρθει σε επαφή με την 38χρονη εκπαιδευτικό. H εκπαιδευτικός ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που διαγνώστηκε στην Ελλάδα. Το δεύτερο κρούσμα ήταν ο γιος της, ενώ υπήρξαν άλλα δύο στην Αθήνα. Αυτό της 40χρονης γυναίκας από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» καθώς και η κόρη της. 

Ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία ήταν τα πρώτα που κατεγράφησαν επισήμως στην χώρα μας με κοροναϊό και προκάλεσαν αναστάτωση. Βέβαια οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν να υπάρξουν και πολλά άλλα περιστατικά τις επόμενες ημέρες, τα οποία στην πλειοψηφία τους θα είναι ήπια, όπως εκτιμούν, ειδικά εάν δεν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα. Άλλωστε όπως έχουν καταστήσει σαφές οι ειδικοί, μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι ηλικιωμένοι, όσοι είναι χρονίως πάσχοντες αλλά και οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Πάντως το θετικό είναι πως αμέσως οι ομάδες ελέγχου του κοροναϊού που έχουν ορισθεί από το υπουργείο υγείας, τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας τόσο στα νοσοκομεία όσο και στους χώρους όπου έχουν κινηθεί τα κρούσματα. Ενδεικτικό είναι ότι αφού καταγράφονται τα περιστατικά ξεκινά αμέσως ο εντοπισμός των ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Αρχίζει η υγειονομική επιτήρησή τους, ενώ ακολουθεί και απολύμανση των χώρων όπου έχουν κινηθεί. Παράλληλα η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, φαίνεται ότι προχωρά σε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και είναι μεταξύ άλλων ο περιορισμός των συναθροίσεων, κλείσιμο των σχολείων όταν υπάρχουν κρούσματα, αλλά και μείωση των εκδηλώσεων με μαζική συμμετοχή πολιτών όπως είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πρώτο κρούσμα πάντως που χτύπησε την πόρτα μας επιβεβαιώθηκε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας αφού η 38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο είχε φροντίσει αν ενημερώσει αμέσως τον ΕΟΔΥ. Κάτι που αναδεικνύει και τη μεγάλη σημασία που έχει η ενημέρωση των πολιτών που γίνεται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Ακολούθησε η αποκάλυψη ότι και το 10χρονο παιδί της είχε μολυνθεί. Και οι δύο νοσηλεύονται με εξαιρετικά ήπια συμπτώματα στο ΑΧΕΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας αλλά και όλες οι υγειονομικές αρχές συνιστούν ψυχραιμία τονίζοντας ότι ο κοροναϊός είναι διαχειρίσιμος τη στιγμή που η χώρα μας είχε ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία αλλά και την ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ.

ethnos.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250