Αεροπλάνο κόπηκε στα δύο σε αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 19:42

Αεροπλάνο κόπηκε στα δύο σε αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη

ΑP Images

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μεχμέτ Τουρχάν, «το αεροπλάνο βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου, Δεν έχουμε νεκρούς, όμως έχουμε επιβάτες που είναι σοβαρά τραυματίες»

Ενα αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» και ευτυχώς δεν υπάρχει νεκρός μεταξύ των 177 επιβατών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Μεχμέτ Τζαχίτ Τουρχάν. Ωστόσο υπάρχουν τραυματίες

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, καθώς το αεροπλάνο φαίνεται να έχει κοπεί στα δύο. Οπως αναφέρουν μάρτυρες, στο σκάφος είχε ξεσπάσει φωτιά και αμέσως έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. 

Στο σημείο επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς από το πρωί στην Τουρκία βρέχει, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, που μίλησε στο CNN Turk, δεν υπάρχουν νεκροί από τη συντριβή. Σε ό,τι αφορά τα αίτια του ατυχήματος, λέγεται πως ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Πόλη. Ο πιλότος δεν μπόρεσε να επιβραδύνει και η ταχύτητα του αεροσκάφους κατά την προσγείωση παρέμεινε σταθερή, με αποτέλεσμα να βγει εκτός αεροδιαδρόμου.

To αεροπλάνο ανήκει στην Pegasus Airlines, τη μεγαλύτερη εταιρεία τσάρτερ στη γείτονα χώρα. Εδρεύει στο Αεροδρόμιο Ataturk, στην Κωνσταντινούπολη. Εκτελεί πτήσεις προς τα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας από την Βόρεια και Νότια Ευρώπη. Επίσης, ενοικιάζει αεροσκάφη και πληρώματα σε άλλες εταιρείες. 

Οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες στο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» θα εκτελεστούν από το αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

5e3adff60f254422b45049e7.jpg
Πηγή: Google Images
toyrkia.jpg
Πηγή: Google Images

Υπάρχουν τραυματίες

Οπως έχει γίνει γνωστό, δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ωστόσο υπάρχουν τραυματίες. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών της γείτονος, Μεχμέτ Τζαχίτ Τουρχάν, «το αεροπλάνο βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου. Στο σκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά και 6 μέλη του πληρώματος. Τα σωστικά συνεργεία εκκενώνουν το αεροπλάνο. Δεν έχουμε νεκρούς, όμως έχουμε επιβάτες που είναι σοβαρά τραυματίες. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής».

Αργότερα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε: «52 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τραυματίες είναι και τα έξι μέλη του πληρώματος».

ethnos.gr