Ηχηρές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis - Ολόκληρη η εκπομπή του Kontra Channel (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 14:38

Ηχηρές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis -  Ολόκληρη η εκπομπή του Kontra Channel (VIDEO)

Έπειτα από την προβολή του επίμαχου ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis από την συχνότητα του Kontra, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ήρθαν στο φως νέες αποκαλύψεις. 

Η Γιάννα Παπαδάκου αποκάλυψε email από το αρχείο του πρώην αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της Novartis, Κων/νου Φρουζή ο οποίος διατηρούσε επικοινωνία με τότε θεσμικό παράγοντα του Υπουργείου Υγείας, και νυν μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής.
Χαρακτηριστικά, η κα Παπαδάκου τόνισε για τον Φρουζή: «Είναι πρόσωπο-κλειδί διότι από το αρχείο του υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία στην δικογραφία και στην αμερικάνικη και στην ελληνική. Έχουν κατασχέσει το αρχείο του. Κράταγε πάρα πολλά email».

«Ο κ. Φρουζής είχε προνομιακή σχέση με τους πολιτικούς. Χρησιμοποιούσε ως άλλοθι ότι ήταν και πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Συναντιόταν με πολιτικούς, όχι μόνο με υπηρεσιακούς παράγοντες».
«Έχω ένα mail 21 Οκτωβρίου του 2014 όπου ενημερώνει το γραφείο του για μία συνάντηση που έκανε με έναν θεσμικό παράγοντα του Υπουργείου Υγείας ο οποίος σήμερα είναι και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, της πλειοψηφίας».Ακόμη, πρόσθεσε ότι «Φαίνεται πως έλυνε και έδενε ο κ. Φρουζής, του λέει για συνταγές, συμψηφισμούς, πως θα γίνει το χονδρεμπόριο. Λειτουργούσε δηλαδή ως οιονεί υπουργός ο κ. Φρουζής».

Δείτε το σχετικό βίντεο αποκάλυψης:  

https://www.youtube.com/watch?v=8f1L4DPP_X8

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας και νυν βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, δήλωσε για το σκάνδαλο: «Είμαι αυτός που έπιασα αθέμιτες πρακτικές της Novartis, όταν διέταξα την έρευνα από σώμα επιθεωρητών Υγείας κι από το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, όπου βρήκαμε την Novartis να πληρώνει μέσω άλλης εταιρείας , υπαλλήλους και εμπλεκόμενους στην διαδικασία τιμολόγησης φαρμάκων, θεσμικούς περίπου 30-40 άτομα, να τους στέλνει σε συνέδριο στο Βερολίνο, φαρμακοοικονομίας», καταρρίπτοντας ουσιαστικά και την τελευταία ελπίδα περί πολιτικής σκευωρίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο αποκάλυψης:

https://youtu.be/GcllF2xSqFg

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, δήλωσε πως μετά το ντοκιμαντέρ ένιωσε «μια πρώτη δικαίωση».
Ακόμη, ο κ. Πολάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «περίπου 85 δις ευρώ είναι το παραπάνω χρήμα που πληρώσαμε, είναι υπερτιμολόγηση. Φαρμάκων, υλικών, αντιδραστηρίων, αμοιβών, κλπ», τονίζοντας ότι «από αυτά τα λεφτά, -32 δις παραπάνω-, έξτρα δαπάνη, λεφτά που δεν έπρεπε να πληρώσει ελληνικός λαός, τα 32,3 δις, είναι λεφτά που αφορούν το φάρμακο» εξηγώντας: «Δηλαδή στα περίπου 80-90 δις που ξοδέψαμε για το φάρμακο, τα 32 ήταν έξτρα δαπάνη, ήταν υπερτιμολόγηση».

Ακόμη, τόνισε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, μέχρι το 2015, «Δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τις φαρμακευτικές εταιρείες» χαρακτηρίζοντάς το, ως «έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», ενώ δήλωσε πως «η πρώτη διαπραγμάτευση έγινε το 2016».

Τέλος, τόνισε ότι «Όταν η φαρμακευτική δαπάνη έπεφτε 20-30% σε κάθε εταιρεία, στην Novartis, με στοιχεία, από το 2010 και μετά, - και αυτό είναι το έγκλημα και του Λοβέρδου και του Γεωργιάδη και του Βορίδη μετά κτλ, είναι ότι έπεφτε 2-3%»!

Δείτε το σχετικό βίντεο αποκάλυψης: 

https://youtu.be/VVG7sU9XofY

Παρακολουθήστε εδώ όλη την εκπομπή:

https://youtu.be/pGJ2PQZhTjw

Kontranews




00 inkefalonia general ad 300X250