Λέρος: Αυτοί έκλεψαν τον οπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού – Ένας αποθηκάριος και δυο πρώην ΟΥΚάδες κύριοι ύποπτοι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 11:58

Λέρος: Αυτοί έκλεψαν τον οπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού – Ένας αποθηκάριος και δυο πρώην ΟΥΚάδες κύριοι ύποπτοι

Κοντά στην εξιχνίαση της πρωτοφανούς υπόθεσης με την κλοπή βαρέως οπλισμού από αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο βρίσκονται οι Αρχές, όπως μετέδωσε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που έκαναν την κλοπή. Πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί. Φέρεται, επίσης, να υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στη Λέρο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ακολουθούν έρευνες στην Αθήνα, με τους αρμόδιους να διερευνούν ακόμη και σπίτια.

Το χρονικό της κλοπής
Από τη Δευτέρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό για την κλοπή οπλισμού στη ναυτική βάση της Λέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά διαπιστώθηκε πως λείπει στρατιωτικό υλικό μέσα από έτοιμους σάκους μάχης, που προορίζονται για τις αποστολές των κομάντος του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, διαπιστώθηκε η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, αριθμός αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδες κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικές, νάρκες κατά προσωπικού, εκρηκτικές ύλες και ποσότητα βραδυφλεγούς σχοινιού, φιτίλι δηλαδή.

Αμέσως μετά την διαπίστωση της απώλειας ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σήμανε συναγερμός. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε ζητηθεί η επιστροφή στην Βάση τις Λέρου «ΥΝΤΕΛ», όλου του προσωπικού που είχε λάβει άδειες, είτε είναι μόνιμο προσωπικό, είτε ναύτες που υπηρετούν την θητεία τους.

TheCaller.gr


Ετικέτες: