Το απίστευτο 24ωρο ενός νονού της νύχτας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 08:35

Το απίστευτο 24ωρο ενός νονού της νύχτας

«Συνεργασία» με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και αναθέσεις ξυλοδαρμών πολιτών   Ενας αστυνομικός τον πληροφορεί για την έρευνα που γίνεται σε βάρος του. Άλλος, απόστρατος αυτός, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τον ενθαρρύνει να ξυλοφορτώσει κάποιον... ασυνεπή ενοικιαστή.

Ενας δεύτερος πρώην αξιωματικός τού μιλά για διακίνηση ναρκωτικών. Τρεις ιδιώτες του τηλεφωνούν για να του παραγγείλουν να χτυπήσει ανθρώπους, που τους χρωστούν λεφτά.

Ενας ανταγωνιστής του τον απειλεί να μην τολμήσει να «πουλήσει» προστασία σε νυχτερινό κέντρο, που ανήκει στο δικό του... τομέα ευθύνης.

Δύο κρατούμενοι από φυλακές της επαρχίας τον καλούν να διευθετήσει κάποιες εκκρεμότητες που έχει μαζί τους...

Δύο καταστηματάρχες τον ειδοποιούν να παρέμβει σε φασαρίες που γίνονται στο μαγαζί τους, ενώ κλήσεις δέχεται και από μια εισπρακτική εταιρεία προκειμένου να της παρέχει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κάποιες «διευκολύνσεις»...

Τα πρόσωπα αυτά και οι παρανομίες που διαπραγματεύονται με το συνομιλητή τους ακούγονται στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις «νονού της νύχτας» και περιέχονται στη δικογραφία που συνέταξε προσφάτως εις βάρος του το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Το... άγριο 24ωρο του δραστήριου κακοποιού καταγράφεται συνομιλία προς συνομιλία στο δικαστικό φάκελο της υπόθεσης. Πρόκειται για τις συνεννοήσεις και τις συναλλαγές ενός 29χρονου ποινικού, ο οποίος παλιότερα είχε κατηγορηθεί για επίθεση εναντίον διαιτητή και τους τελευταίους μήνες πωλούσε προστασία, μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς του, σε νυχτερινά κέντρα, κυρίως στη Δ. Αττική.

Στο σύστημα καταγραφής συνομιλιών της ΕΥΠ αποτυπώνεται ο «άγνωστος κόσμος» ενός μπράβου της νύχτας και των παράνομων συναλλαγών που έχει με... καθ' όλα ευυπόληπτους πολίτες στο φως της ημέρας.

Εκείνο, πάντως, που πραγματικά «τρομάζει» από το δικαστικό υλικό δεν είναι τόσο οι σχέσεις του με διεφθαρμένους ενστόλους, οι οποίοι θα έπρεπε κανονικά να είναι διώκτες του, αλλά η ευκολία με την οποία διάφοροι απλοί πολίτες φαίνεται να καταφεύγουν στις υπηρεσίες «μπράβων» για να λύσουν προσωπικές ή οικονομικές τους εκκρεμότητες με άλλους ιδιώτες, παραγγέλνοντας ξυλοδαρμούς ανθρώπων από το επαγγελματικό ή ακόμα και το άμεσο περιβάλλον τους!

Χαρακτηριστικό είναι και το τηλεφώνημα που δέχεται ο 29χρονος νονός από αστυνομικό της Κρατικής Ασφάλειας - η υπηρεσία αυτή ασχολείται με την δράση αντιεξουσιαστών, μελών της Χρυσής Αυγής και άλλων προσώπων που κρίνονται επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια - ο οποίος άρχισε να τον ενημερώνει για τις έρευνες συναδέλφων του, μιλώντας για «επισκευές air condition»!

Στο τέλος της συνομιλίας ο αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας διαβεβαιώνει τον μπράβο πως «ό,τι άλλο μαθαίνουμε θα τα πούμε» σαν να πρόκειται για κάτι αυτονόητο.

Ο κακοποιός ειδοποιείται ότι γίνεται έρευνα σε βάρος του και από έναν άλλο φαινομενικά νόμιμο επιχειρηματία, ο οποίος επίσης φαίνεται πως έχει προσβάσεις στο αστυνομικό σώμα.

Στη διάρκεια της ημέρας ο «πρόθυμος» μπράβος δέχεται... προσκλήσεις από την Άρτα, την Πρέβεζα, αλλά και από την Αθήνα προκειμένου να ξυλοκοπήσει άτομα που χρωστούν λεφτά στους πελάτες του 29χρονου.

Από την Αθήνα το αίτημα για ξυλοδαρμό διατυπώνεται από έναν ιδιώτη εις κάποιου ατυχή, ο οποίος όπως του λέει, «χρωστά ενοίκια στην θεία μου»!

Η πλήρης δραστηριότητας ημέρα του νονού της νύχτας περιλαμβάνει ακόμη παραγγελίες από ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων, προκειμένου να ξυλοκοπήσει θαμώνες που δεν πληρώνουν λογαριασμούς ή είναι «άτακτοι».

Τηλεφωνική παραγγελία δέχεται και από τον ιδιοκτήτη ενός «strip show» στην λεωφόρο Συγγρού προκειμένου να του στείλει στο μαγαζί έναν σωματοφύλακα.

Ακολουθούν επαφές με γνωστούς κρατουμένους ανά τις φυλακές της χώρας, με τους οποίους φαίνεται να έχει «δούναι και λαβείν» αλλά και με έναν άλλο μπράβο, ο οποίος ακούγεται εξοργισμένος γιατί λέει ο 29χρονος «τον παρέκαμψε στον έλεγχο ενός μαγαζιού».

Εντυπωσιακή είναι και η συνομιλία του νονού της νύκτας με απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, προ μερικών ετών σε άλλη πολύκροτη υπόθεση.

Ο μπράβος ενημερώνει τον συνταξιούχο αστυνομικό ότι σκοπεύει να ξυλοκοπήσει άγρια έναν ιδιώτη γιατί είναι ασυνεπής στις πληρωμές του. Και ο πρώην ανώτατος αξιωματικός απαντά στον νονό της νύχτας: «Καλά θα του κάνεις! Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Τέλος ο κύκλος εργασιών και η καθημερινότητα του πολυπράγμονα νονού συμπληρώνεται με συνομιλίες με τρεις ιδιώτες - μεταξύ των οποίων ένας ακόμα απόστρατος αστυνομικός - αυτή τη φορά για μεταφορά ναρκωτικών σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

TO BHMA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ