Νεκρά τέσσερα νεογνά μέσα μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 11:01

Νεκρά τέσσερα νεογνά μέσα μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αποδόθηκε αρχικά ο χθεσινός θάνατος νεογνού στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης. Πλην όμως, στο νοσοκομειακό ίδρυμα έχει σημάνει συναγερμός καθώς πρόκειται για το τέταρτο παρόμοιο περιστατικό θανάτου στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου. Διαψεύδεται η λοίμωξη ως αιτία θανάτου

"Όπως με διαβεβαίωσε η επιτροπή λοιμώξεων αλλά και ο διευθυντής της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας, ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, αλλά σε σειρά προβλημάτων τα οποία οδήγησαν και στην εισαγωγή των νεογνών στην κλινική", δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήδεων ο διευθυντής του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", Γιώργος Χριστόπουλος.

Στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα λόγω πρόωρης γέννησης ή λοιμώξεις. Τα πάσχοντα μωρά μεταφέρονται στην κλινική από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας.

Οι θάνατοι των τεσσάρων νεογνών άρχισαν να σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο, γεγονός που ανησύχησε τους υπευθύνους του νοσοκομείου, έπειτα όμως από διαβεβαίωση της επιτροπής λοιμώξεων δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας.

Πηγή; 24.gr




00 inkefalonia general ad 300X250