Το Λούβρο ετοιμάζει πολιτιστικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο -Στο επίκεντρο η Αθήνα και οι Δελφοί

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 12:19

Το Λούβρο ετοιμάζει πολιτιστικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο -Στο επίκεντρο η Αθήνα και οι Δελφοί

Το μουσείο του Λούβρου σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία κρουαζιερών πολυτελείας Ponant διοργανώνει δύο κρουαζιέρες τέχνης: μία στον Περσικό και μία στη Μεσόγειο και την Αδριατική, που θα ξεκινά από την Αθήνα και η οποία θα καταλήξει στη Βενετία.

Σε διαδρομές τις οποίες έχουν σχεδιάσει από την Ponant, οι κρουαζιέρες θα περιλαμβάνουν ομιλίες από επιμελητές και διευθυντές τμημάτων Λούβρου, παρουσιάζοντας στους ταξιδιώτες το πολιτιστικό υπόβαθρο έργων τέχνης που εκτίθενται στο παρισινό μουσείο και τα οποία προέρχονται από χώρες τις οποίες θα επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο.

Το Λούβρο βάζει την Ελλάδα και την Αθήνα στο επίκεντρο

Η πρώτη κρουαζιέρα – Αύγουστος του 2020 – ξεκινά από την Αθήνα και καταλήγει στη Βενετία, διασχίζοντας επί 10 ημέρες τα νερά της Μεσογείου και της Αδριατικής. Οπως περιγράφει η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Λούβρου, οι επιβαίνοντες στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, θα έχουν την τύχη να περάσουν από τον Ισθμό της Κορίνθου, αλλά και το νοτιότερο φιόρδ της της Ευρώπης, τον κόλπο του Κοτόρ στο Μαυροβούνιο.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών / Φωτογραφία: Shutterstock

Επιπλέον, οι φίλοι της ιστορίας θα μπορέσουν να επισκεφθούν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους ελληνικού και όχι μόνο, ενδιαφέροντος. Πέρα από την Ακρόπολη, το κρουαζιερόπλοιο θα σταματήσει μεταξύ άλλων, στους Δελφούς, αλλά και στο παλάτι του αυτοκράτορα Διοκλητιανού που βρίσκεται στο σημερινό Σπλιτ της Κροατίας.

Η τσουχτερή τιμή για την κρουαζιέρα του Λούβρου

Οι ανέσεις του πλοίου Le Lyrial, αλλά και τα μέρη που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί ο επιβάτης της κρουαζιέρας ανεβάζουν όπως είναι φυσικό την τιμή του ταξιδιού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Λούβρο, η τιμή για 9 διανυκτερεύσεις και δέκα ημέρες στην κρουαζιέρα του Λούβρου ξεκινά από 3,560 ευρώ.