Μας ξαναστέλνουν την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αφού την... χάσαμε!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 23:24

Μας ξαναστέλνουν την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αφού την... χάσαμε!

Το Παρίσι μας στέλνει για δεύτερη φορά τη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων φοροφυγάδων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία μετά τη διαβεβαίωση από την πλευρά της Αθήνας ότι η συγκεκριμένη λίστα έχει χαθεί!

Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να ζήτησε από τις γαλλικές αρχές την πρωτότυπη λίστα την οποία ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως δεν παρέλαβε ποτε!

«Από τη στιγμή που ο κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τους φορολογουμένους που είναι κάτοικοι άλλων κρατών-μελών με τα οποία η Γαλλία έχει υπογράψει δημοσιονομική σύμβαση, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις πληροφορίες αυτές, δεν έχουμε άλλη επιλογή εφόσον το επιτάσσει η σύμβαση», εξήγησε σήμερα η πηγή του Μπερσί.

Πρόκειται για μία «έκτακτη διαδικασία», καθώς «ποτέ ένα αίτημα διοικητικής συνδρομής δεν έχει λάβει τέτοια δημοσιότητα, όσο αυτή που κατέθεσε η Ελλάδα». «Έχει σταλεί δια της διοικητικής οδού και δεν είναι μία αβρότητα που κάνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στις 24 Οκτωβρίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει πως «ζήτησε ξανά» από τη γαλλική κυβέρνηση να του στείλει τον κατάλογο, που είχε χορηγηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2010. Η γαλλική δικαιοσύνη είχε λάβει στα χέρια της τον κατάλογο με τα ονόματα δεκάδων χιλιάδων λογαριασμών στις 20 Ιανουαρίου 2009, που είχαν δοθεί στις γαλλικές αρχές από πρώην εργαζόμενο στην ελβετική θυγατρική της τράπεζας HSBC με τη μορφή κωδικοποιημένων πληροφοριακών αρχείων.

Πηγή: newsit.gr