Κύπρος – Μεταξάς: Αυτή είναι η απολογία του serial killer: Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα. Δεν έχω βρει ακόμα απάντηση γιατί τα έκανα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 14:40

Κύπρος – Μεταξάς: Αυτή είναι η απολογία του serial killer: Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα. Δεν έχω βρει ακόμα απάντηση γιατί τα έκανα

Άκουσε σκυφτός το κατηγορητήριο. Τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το πως σκότωσε τα επτά θύματά του. Και όταν έφτασε η ώρα της απολογίας, ο Νίκος Μεταξάς, ο 35χρονος ίλαρχος που σόκαρε την Κύπρο με τις επτά δολοφονίες, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγχώρεση για τις ζωές που πήρε.

 Κλαίγοντας ασταμάτητα ο Νίκος Μεταξάς ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους, από την κυπριακή κοινωνία και δήλωσε μετανιωμένος. Δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω, είπε αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει τις αρχές. Τις ίδιες που αρχικά είχε παραπλανήσει.

Όλα όσα είπε ο Μεταξάς

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες. Το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί αν αποτρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο για να μην κάνω ό,τι έκανα.

Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτον είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο.
Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα.

Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση.

Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθούσα εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω.

Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες».

reporter.com.cy

Πηγή: newsit.gr