Αυστηρός ο νέος κανονισμός για τα ταξί στη Μαδρίτη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 08:56

 Αυστηρός ο νέος κανονισμός για τα ταξί στη Μαδρίτη

Αυστηρότερος γίνεται ο κανονισμός για τα ταξί της Μαδρίτης, απαιτώντας από τους οδηγούς φροντισμένη εμφάνιση και καθαρό ταξί. Μέχρι τώρα ίσχυε ο κανονισμός του 1980 που απαιτούσε από τους οδηγούς να έχουν ένα πιστοποιητικό καλής διαγωγής. Σε αυτό υπάρχει η επιβεβαίωση των αρχών ότι δεν έχουν διαπράξει παρανομία τα τελευταία δυο χρόνια πριν από την έκδοση της άδειας και ότι δεν πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες, όπως το AIDS. Η τελευταία απαίτηση, που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις μεταξύ των φορέων του ιού-διατηρείται και στο νέο κανονισμό.

Πλέον όμως οι οδηγοί θα πρέπει να φροντίζουν και τα ρούχα τους σε τέλεια κατάσταση, να είναι καθαροί και αυτοί και το ταξί τους και να κρατάνε την ψυχραιμία τους. Το ενδυματολογικό είναι εξαντλητικά λεπτομερές. Απαγορεύει στους οδηγούς να φοράνε παντόφλες, μαγιό, σόρτς και φανελάκια και τους επιβάλει να φοράνε οπωσδήποτε κάλτσες. Οι ποινές κυμαίνονται ανάλογα με την παράβαση και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 300 ευρώ αλλά και την αφαίρεση της άδειας για 15 ημέρες.

Για το αυτοκίνητο ο νέος κανονισμός ορίζει ότι πρέπει το «μωσαϊκό» των χρωμάτων να είναι διακριτικό, όπως και ο σχεδιασμός και να υπάρχει ομοιομορφία στα καθίσματα.

Ο Julio Moreno, πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης των Ταξί, η οποία καλύπτει τα δύο τρίτα των αδειών, δηλώνει στην El Pais ότι πιστεύει πως «πάνω από το 90% των οδηγών είναι σε καλή κατάσταση, αλλά σε μια βιομηχανία με πάνω από 22.000 επαγγελματίες από καιρό σε καιρό υπάρχουν κάποιες παρατυπίες επιζήμιες για ολόκληρη την ομάδα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250