Απίστευτο! Έγκυος έμεινε "ανοιγμένη" στο χειρουργείο επειδή δεν λειτούργησε η γεννήτρια του νοσοκομείου !

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 13:46

Απίστευτο! Έγκυος έμεινε "ανοιγμένη" στο χειρουργείο επειδή δεν λειτούργησε η γεννήτρια του νοσοκομείου !

Ένα απίστευτο περιστατικό που δείχνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί στην περιφέρεια φέρνει σήμερα στο φως τo nocomments.

Όλα έγιναν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την περασμένη εβδομάδα τον νομό Σερρών. Οι καταιγίδες που σάρωναν την περιοχή είχαν ως αποτέλεσμαν να προκληθεί μπλακ αουτ σε πολλά σημεία του νομού και βέβαια μέσα στην πόλη των Σερρών.

«Θύμα» της διακοπής ρεύματος έπεσε και το νοσοκομείο της πόλης. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα βέβαια ως γνωστόν διαθέτουν δικές τους γεννήτριες για να λειτουργήσουν σε παρόμοιες έκτακτες ανάγκες.

Και όμως. Η γεννήτρια του νοσοκομείου δεν λειτόυργησε για άγνωστο λόγο. Πέρα από τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν στις επιμέρους μονάδες του νοσοκομείου την ώρα του μπλακ αουτ στις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης βρισκόταν σε εξέλιξη χειρουργείο κατά την διάρκεια του οποίου υποβαλλόταν σε καισαρική τομή νεαρή κοπέλα.

Αποτέλεσμα; Όπως αποκαλύπτει στο nocomments o πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, παιδίατρος και νεογνολόγος, Χαράλαμπος Βελιώτης να μείνει επί 10-15 λεπτά περίπου η ασθενής «ανοιγμένη» στο χειρουργικό κρεβάτι, η μονάδα να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και οι γιατροί να βρίσκονται με τα νυστέρια στα χέρια.

Προτεραιότητα βεβαίως είχε η ζωη της ασθενούς αλλά και του εμβρύου που κυοφορούσε. Ευτυχώς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νασηλευτικού προσωπικού όλα πήγαν καλά. Μητέρα και βρέφος δεν κινδύνευσαν και όταν η γεννήτρια του νοσοκομείου άρχισε επιτέλους να λειτουργεί ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση.

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Σερρών είναι πραγματικά απίστευτα και το nocomments θα σας ενημερώσει άμεσα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται γιατροι και νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί έναν νομό με πληθυσμό 200.000 κατοίκων!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250